Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ingyenes nyelvtanfolyam...

Ingyenes nyelvtanfolyam diplomásoknak?

Figyelt kérdés
Ha kötelező egy nyelvvizsga a diplomához, akkor miért nincs ingyenes nyelvtanfolyam?
2010. nov. 14. 18:38
 1/5 anonim válasza:
100%
Az egyetem sem ingyenes, csak Magyarországon az állam fizeti helyettünk.
2010. nov. 14. 18:42
 2/5 anonim ***** válasza:
70%

Van ahol kettő ám.. Sőt van ahol szaknyelvi kell, vagy felsőfokú..

Amúgy, mert a te felelősséged, és ha az általános és középiskolai tanulmányaid során nem érted el a küszöbszintet a nyelvvizsgához, akkor az alapjaidra építve, egyedül is fel kell tudnod készülni. Egy középfokra simán.

Ha meg nem tanultad meg, mikor ingyen lehetett; akkor miért fizetné megint az állam a tanulásodat, mikor egyszer már megtette? Azért ennyire nem kéne kihasználónak lenni.. Könnyű más pénzét elbukni..

2010. nov. 14. 18:45
 3/5 A kérdező kommentje:

Általános iskolában nem tanultam meg rendesen OK.

(vagy csak elfelejtettem)

De szakmunkásba jártam + szakmunkások szakközépiskolájába és ott NEM volt idegen nyelv.

Az egyetemen meg bekerültem a KEZDŐ angol csoportba, ahol a 3. órán már 2 soros mondatokat kellett értelmezni, amikor még csak néhány szót tanultunk (és azok se voltak a mondatban).

És amikor nem tudtam akkor meg én voltam a hülye.

A felmérőt, mely alapján csoportosították a hallgatókat kezdő haladó... csoportokba direkt rosszra írták akik át akarták ismételni.

Így gyorsra lehetett venni a tempót, mert a többség már tudta.

2010. nov. 14. 18:58
 4/5 anonim ***** válasza:
68%
Sokan önállóan is fel tudnak készülni a nyelvvizsgára, nekem is ment...persze első nyelvnél nehéz, de ha vmennyire már tanultad általánosban, menni fog...ingyenes nyelvtanfolyamok nincsenek, de ha pesti vagy, lehet menni idegennyelvű "estékre". összegyűlik pár emberke, és csak idegen nyelven lehet beszélni.ezek általában ingyenesek
2010. nov. 15. 08:18
 5/5 anonim ***** válasza:
76%

Magadnak tanulsz, nyelvet is. Ha diplomás akarsz lenni, vállalnod kell, hogy ennek a nyelvvizsga az egyik feltétele.

Megértem, hogy hátrányos helyzetben érzed magad, amiért szakközépben nem volt rendes nyelvoktatásban részed, miközben mások ingyenesen is jó oktatásban részesültek, de ezt akkor kellett volna orvosolni. Most nem tehetsz mást, mint extra ráfordítással (legfőképpen idő, energia) behozni a szintet.

2010. nov. 15. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!