Mennyi idő alatt lehet eljutni angol 0-tól felsőfokig?
Nekem intenzív tanulással 3-4 évbe tellett olyan szintre jutnom, hogy mindent értsek és folyékonyan tudjak beszélni, bonyolult szerkezeteket is magabiztosan használva.. A szókincsről már ne is beszélve, a választékosságom is fokozatosan fejlődött.
Még most is foglalkozok az angollal rengeteget.. A suliban is még tanulom, de itt mindig csak ismételünk, ami a nyelvtan terén nagyon jól jött, hogy az Upper-Intermediate, Advance kiadványú könyvek nyelvtanfeladatait is megoldjuk, és minden részletre kitérünk.
Sok könyvet olvastam, napi TV angolul, angolul hallgatok zenét, neten angolul olvasgatok érdekes cikkeket, híreket.
Először a sorozatokat, filmeket magyar felirattal néztem kb 6 hónapig, utána kb 1 évig angol felirattal, most már anélkül és nem csak a lényeget, hanem a dialógusok minden részét értem..
Mivel sok a szleng ezért találtam hasznos internetoldalakat, ahol ezeket is jól megmagyarázzák.. Írd be pl Urban Dictionary
A másik amit gyakran használok : dictionary.reference.com
Az internet ma nagyon sokat segít a nyelvtanulásban.. Vannak jó interaktív feladatok, fórumok, tippek, videók, zenék.. Annyit tanulhatsz itt angolul, amennyit nem szégyelsz..
Ha teljesen kezdő vagy és egyedül tanulnál, akkor kb lehetetlen. Legalább az elején érdemes tanárhoz járni, aki gyakorolja veled a beszélgetést, segít ha valamit nem értesz, kijavítja a hibáid... Ha így eljutottatok egy középfok körüli szintre, akkor ha nagyon ráfekszel a dologra és van nyelvérzéked, onnantól optimistán nézve egy-két év.
Nem hiszem hogy akadna itt bárki is, aki teljesen egyedül megtanult bármilyen nyelvet felsőfokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!