Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nehéz megtanulni lengyelül?

Nehéz megtanulni lengyelül?

Figyelt kérdés
2010. nov. 11. 20:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Rövid vagy hosszú választ szeretnél? :-)

A rövid: IGEN. Most tartok a 2. félévnél, tehát még az elején, de bizony nem egyszerű.

Szívesen segítek, ha van kérdésed...

2010. nov. 11. 21:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Igazából már felsőfokon tolom az angolt csak unalmas ezért tettem fel a kérdést :P
2010. nov. 11. 21:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja, értem :-) A lengyelnél azok vannak előnyben, akik valamennyit németül is tudnak, azzal több a közös pont. Az angollal egyébként össze se lehet hasonlítani, egészen más a felépítése, a logikája. De szép, én nagyon szeretem :-)
2010. nov. 11. 22:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Egészen más a szerkezete, mint az angolnak.

Kiejtés: a fél ábécét máshogy kell kiejteni, mint a magyarban. Egyébként nem bonyolult, ha rájössz a logikájára.

2010. nov. 12. 22:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A lengyel nehéz. Ha unod az angolt, tanulj franciául, esetleg németül, mert azok hasznosak. 3. vagy 4. helyen belefér egy olyan kevésbé fontos, de azért viszonylag jelentős nyelv is, mint a lengyel. Egyébként a lengyel valószínűleg az egyik legnehezebb nyelv Európában.
2010. nov. 13. 22:38
 6/7 anonim válasza:

Érdemes tanulni lengyelül, én annak köszönhetem a jelenlegi állásomat. Manapság jobban keresik a különleges nyelveket ismerőket, mint a németül franciául beszélőket.

Persze nem egyszerű, sok év kemény tanulás kell hozzá.

2011. máj. 21. 20:04
 7/7 Vinkó Márton válasza:

Nem könnyű, de semmit sem lehetetlen megtanulni. Én azt vallom, hogy bármilyen nyelv nehézségekkel jár.

Én egyébként magamban tanulgatom, illetve nézek videókat, úgy 3 hónapja, viszont már egyre jobban megy a kiejtés (amikor valami (sport)műsort nézek, akkor egyébként ha egy lengyel nevet látok (kiírva), mindig megpróbálom helyesen kiejteni és az is egyre jobban megy), illetve néhány alapkifejezés.

Amúgy én szeretem, mert érdekesek a betűi, meg egyáltalán a helyesírása is (az ilyen nyelvek keltik fel a figyelmemet egyébként).

(plusz egyszer tetszett nekem egy lány, akiről utólag derült ki, hogy valószínüleg lengyel volt, és ő is felkeltette a figyelmemet... :D)

2022. szept. 2. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!