Nehéz megtanulni lengyelül?
Rövid vagy hosszú választ szeretnél? :-)
A rövid: IGEN. Most tartok a 2. félévnél, tehát még az elején, de bizony nem egyszerű.
Szívesen segítek, ha van kérdésed...
Egészen más a szerkezete, mint az angolnak.
Kiejtés: a fél ábécét máshogy kell kiejteni, mint a magyarban. Egyébként nem bonyolult, ha rájössz a logikájára.
Érdemes tanulni lengyelül, én annak köszönhetem a jelenlegi állásomat. Manapság jobban keresik a különleges nyelveket ismerőket, mint a németül franciául beszélőket.
Persze nem egyszerű, sok év kemény tanulás kell hozzá.
Nem könnyű, de semmit sem lehetetlen megtanulni. Én azt vallom, hogy bármilyen nyelv nehézségekkel jár.
Én egyébként magamban tanulgatom, illetve nézek videókat, úgy 3 hónapja, viszont már egyre jobban megy a kiejtés (amikor valami (sport)műsort nézek, akkor egyébként ha egy lengyel nevet látok (kiírva), mindig megpróbálom helyesen kiejteni és az is egyre jobban megy), illetve néhány alapkifejezés.
Amúgy én szeretem, mert érdekesek a betűi, meg egyáltalán a helyesírása is (az ilyen nyelvek keltik fel a figyelmemet egyébként).
(plusz egyszer tetszett nekem egy lány, akiről utólag derült ki, hogy valószínüleg lengyel volt, és ő is felkeltette a figyelmemet... :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!