Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol B2-es komplex nyelvvizsg...

Angol B2-es komplex nyelvvizsgával kapcsolatos kérdések😁?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az ECL nyelvvizsgával kapcsolatban szeretnék néhány kérdést feltenni.

1. A szóbeli rész során egy adott téma kifejtése közben el lehet-e térni logikusan egy másik témára?

2. Előfordulhatnak a korábbi évek feladatai?

3. A hallásértés vizsgarésznél lehet szótárt használni?

4. Minden vizsgázóról készül videó- vagy hangfelvétel? Mi ennek a célja?

5. Az írásbeli és az olvasott szövegértés egyszerre zajlik? Ha az írásbeli részt valaki hamarabb befejezi, az olvasott szövegértésre hosszabb idő áll rendelkezésére?

6. Ha az írásbeli és az olvasott szövegértés ugyanazon a napon van, mint a szóbeli, akkor milyen hosszú szünet várható ezek között?

7. Az írásbeli részben a vizsgázók maguk választhatják ki, hogy milyen típusú szöveget írnak (pl. levél, cikk, e-mail), vagy előre meghatározott feladatokat kapnak?

8. A hallásértés részt a szóbeli vizsgán hallgatják meg a vizsgázók?

9. Az ECL nyelvvizsgát mennyire széles körben fogadják el? Egy Cambridge nyelvvizsga hasznosabb választás lehet?

10. Évente hányszor van lehetőség ECL nyelvvizsgát tenni? Ha valaki egy adott évben sikertelen vizsgát tesz, van lehetősége ugyanabban az évben újra próbálkozni?

11. Az ECL honlapján található "TÉMAKÖRÖK" a teljes vizsgára vagy csak a szóbeli részre vonatkoznak? Csak ezek a témák fordulhatnak elő, vagy lehetnek mások is?

12. Előfordulhat, hogy egy nagyon régen szerzett ECL nyelvvizsgát már nem tudnak hitelesen igazolni?

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat :)!

Természetesen nem várom el, hogy minden kérdésemre válaszoljanak, már az is nagyon sokat jelentene, ha akár csak egyre is kapnék választ.

(Már elolvastam az egész oldalt, valamint az ECL oldalára is ráírtam, viszont már jó pár napja nem válaszoltak.)

tegnapelőtt 17:09
 1/2 anonim ***** válasza:

Amire tudok válaszolok, de lehet ó nálad máshogy lesz egy két dolog.

1. A vizsgáztatók nem beszéltek, így ez nem derült ki. Először a másik vizsgázóval kellett beszélgetni, utána pedig egyedül beszéltünk a képről. Nem szóltak közbe.

3. CSAK és kizárólag az íráskészségnél lehet. (A hallás amúgy nagyon nehéz, nem is az volt a baj, hogy nem tudtam a szavak/mondatok jelentését, hanem motyogott az, aki beszélt. Másnak is ez volt a legnehezebb rész.)

4. Csak hangfelvétel. Valószínűleg fellebbezés miatt vagy pedig nem a jelen levő vizsgáztatók értékelnek.

5. Ha jól emlékszem nem jár több idő a másik részre, ha hamarabb befejezed, de ebben nem vagyok biztos.

6. Erre már nem emlékszem, de a szóbelire sokat vártam, mire sorra kerültem.

7. 2 fogalmazás volt, mindkettő meg van adva.

8. Mi abban a teremben hallgattuk, ahol a többi részt írtuk. Aki nem szóbelizett az akkor nem volt bent. (Vagy később jött vagy hazament, nem emlékszem, hogy először vagy utoljára volt-e.)

10. Ahányszor befizeted a vizsgadíjat.

11. Ezek a témák voltak, de minden egyes rész külön cetlin volt. Tehát nem azt húztam ki, hogy sport, hanem azt, hogy téli sport. Szerintem ezt érdemes tudni, ne az legyen, hogy az egyik pontról fél órát tudsz beszélni, a másikról semmit és pont azt húzod ki.

Írásbelin bármi előfordulhat, de nem kell miatta aggódni. Nem atomfizikáról fognak kérdezni.

tegnapelőtt 19:54
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon nagy segítség!! :)
tegnap 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!