Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi idő egy nyelvnek a...

Mennyi idő egy nyelvnek a megtanulása?

Figyelt kérdés

Szeretnék németül megtanulni.

Szerintetek ahhoz, ha nem is anyanyelvi szinten, de legalább egy jó társalgási szinten szeretnék beszélni ahhoz mennyi idő kellhet?

Munka mellett tudnék tanulni.

Jelenleg az alapoknál tartok, ezek még az iskolában megszerzett tudások.

Tanulásához milyen praktikákat ajánlanátok?

Nektek mi a tapasztalatok?

jan. 1. 12:46
 1/6 anonim ***** válasza:
47%
Ha mindennap rászánsz 1-2 órát meg strulturáltan tanulsz akkor fél év alatt fel lehet hozni egy B1 szintre. Utána eléggé nehéz tovàbb lépni szerintem.
jan. 1. 13:00
 2/6 anonim válasza:
Attól függ melyik nyelv, a némettel nincs sok tapasztalatom, csak alap kifejezéseket, és mondatokat tudok, de tudom, hogy a névelők, ragozások stb miatt nagyon nehéz. Azt mondanám, hogy ha tényleg ráfekszel és rászánod minden nap az időt, akkor a laza B2-es szintet, ahol azérf már magabiztosan társalogsz és hozzá tudsz szólni minden témához el tudod érni 1 év alatt, de ez tényleg rengeteg belefektetett energiát igényel.
jan. 1. 14:24
 3/6 anonim ***** válasza:
60%

Senki nem tudja innen látatlanul megmondani.

Van aki motivált, jó a nyelvérzéke, egész nap az adott nyelven érik információk, rá van kényszerítve de nem érzi nyûgnek, inkább egy izgalmas kihívásnak. Érdekli minden új szófordulat, ízlelgeti, próbálja használni. Az ilyen valószínûleg észre sem veszi, de már az adott nyelven kommunikál egy éven belül. Ráfekszik a nyelvtanra, és két-három év alatt le tudná tenni a középfokút, vagy le tudna belõle érettségizni.

És van, aki muszájból, ímmel-ámmal tanulgat, néha elõveszi, hetekig halogatja vagy elfelejti, és elõbb feladja mint hogy valameddig eljutna, vagyis soha nem tanulja meg a nyelvet.

Valahol a skála két vége között vagy. Egy gyenge érettségi négy év, úgy, hogy minden héten 4-5 tanóra tanárral, plusz házi feladatok, plusz olvasmányok. De aztán van, akinek sikerül, van aki megbukik...

De ha el se kezdted, de máris méricskéled, hogy mennyi ideig fog tartani, akkor azt gyanítom, hogy neked sokáig fog tartani.

jan. 1. 20:11
 4/6 Senior Séf ***** válasza:
Nyelvérzék és agykapacitás kérdése.
tegnapelőtt 16:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Alapszinten 1-2 év. Felsőbb szinthez kell az, hogy kint élj a nyelvterületen, vagy valamelyik szülő németül beszéljen hozzád.
tegnapelőtt 16:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem gimiben volt német és az a 4 év elég volt a B2-re. Viszont mellette tanultam két másik nyelvet és igazán csak az utolsó 2 évben volt előtérben a német. Ekkor is csak a gimis órai keretek közt tanultam. Nem volt magántanárom. Illetve egy hetet töltöttem németországban egy gyerektáborban az utolsó év előtt, az is biztos segített.

Nekem ez a 3. idegen nyelvem volt, az első egy újlatin nyelv volt, a második az angol. Ezek segítettek sokat.

(Nem kéttannyelvű gimibe jártam, sőt reálos tagozatra)

Szerintem ha a német az első nyelv, akkor nagyon sok idő, de ha tudsz angolul, akkor mondjuk olyan 4-5 év. Ha tudsz már hollandul/svédül is az angol mellett, akkor jobb, akkor 3-4 év alatt B2 reális. Ha intenzíven csinálod és belefér több külföldi út, ahol nem használsz angolt vagy más nyelvet, csak németet, akkor megintcsak jobb a helyzet.

Legkönnyebb ha felszedsz egy német anyanyelvű csajt/pasit vagy ha kiköltözöl.

Egyébként szövegeket érdemes tanulni, nem szavakat.

tegnapelőtt 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!