Olaszból melyik nyelvvizsgát érdemes megpróbálnom C1 szinten?
Többféle nyelvvizsgát is tettem le olaszból (Origó, BME, CILS).
Ha nem akarsz kétnyelvűt, akkor a BME-t javaslom. Nézd meg az oldalukon a mintafeladatot. Szóbelivel nincs tapasztalatom, azon nem voltam náluk, mivel azt az origónál csináltam és együtt a kettő komplexnek számított. Nem tudom, hogy a BME- szóbelin egyedül vagy párban kell-e vizsgázni.
1. Vagyok.
Nekem nagyon könnyű volt, 89%-ot értem el. Viszont én egyetemen olasz minoros voltam, tehát voltak tárgyaim olaszul (nyelvóra, töri, irodalom, nyelvészet) és olaszul is vizsgáztam így megszoktam a beszédet.
Hallgatásnál magyarul kellett a kérdésekre válaszolni, de ezek egy-két - három szavas válaszok voltak. A szöveg érthető volt, stúdiós felvétel, azaz nem valahol a vonatállomáson 20 hangosbemondóval szirénával és tömegnek a beszédével megspékelve. (Vannak ilyen nyelvvizsgák is pl. ECL.)
Szóbelin először általános beszélgetés volt, amolyan bemelegítés. Utána képet mutattak. (Ez kapcsolódott az egyik témakörhöz.) A témakör neve nem volt ott így hirtelen nem tudtam melyikről kellene beszélni így csak elkezdtem mondani, ami eszembe jutott. (Egy nő feküdt a masszázságyon.) A végén már a különböző diétákról beszéltünk. Tapasztalatom alapján sokkal fontosabb a természetesség, mint az, hogy valaki egy bemagolt szöveget mondjon fel. A párbeszédnél pedig az egészségügyről beszéltünk.
Összességében az a tapasztalatom hogy ha tudod a nyelvet, tudsz beszélni akkor a vizsgáztatók követnek téged, azaz arra válaszolnak, amit te mondasz, követik a te témádat, míg ha nem tudod vagy elakadsz, akkor inkább ők vezetnek téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!