Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha Doulingoval nem rég kezdtem...

Ha Doulingoval nem rég kezdtem tanulni a németet és foglalkozom vele mindennap, az elegendő lehet arra, hogy a nyárra valamelyest jól beszéljem?

Figyelt kérdés
Illetve egy Ausztriai munkához, ha elég sok magyar van kint akkor egy alapfokkal érhet valamit az ember?

nov. 22. 11:15
 1/8 anonim ***** válasza:
94%

A duolingo nagyjából arra jó, hogy bepillantást kapj a nyelvbe, ha csak abból tanulsz, akkor ezt buktad.

Alapfokkal meg nem sokra mész egy ausztriai munkában, bár ez a munka jellegétől is függ. Ha valami nagyon egyszerű betanított segédmunkáról van szó (takarítás, téglacipelés, ilyesmi), akkor talán elég, de ha már meg is kell értened a dolgokat, akkor nagyon kevés.

nov. 22. 11:30
 2/8 anonim ***** válasza:
68%
Hát, minimális szinten. De ha kint akarsz dolgozni, akkor szerintem érdemes vagy egy komolyabb (előfizetéses) appot használni, vagy tankönyvet venni. Ez a duolingo szerintem ahhoz jó, hogy pl. valaki utazás közben boldoguljon úgy-ahogy, de ha napi szinten kell használni rendesen egy nyelvet, akkor édeskevés lesz.
nov. 22. 11:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Alapokra elég lehet, és főleg érteni fogod, nem használni.
nov. 22. 13:07
 4/8 A kérdező kommentje:

ez a Pons Német tankönyv egész jónak tűnik

rendeltem egyet, jövő nyár végére szeretném ha jól menne mert csak ki mennék külföldre dolgozni

Köszönöm a korábbi válaszokat.

nov. 22. 16:35
 5/8 anonim válasza:
Tanárral tanulj. Az lenne a legjobb aki élt már Ausztriában mert hidd el olyan csúnyán beszélik a nyelvet,hogy Németországból átköltözve sokszor csak pislogtam 😀
dec. 2. 18:20
 6/8 A kérdező kommentje:
De ha az ember úgy megy ki hogy magyar ismerőssel netán magyar kollegákkal akkor előbb utobb bővíti mêg valamilyen szinten a tudását nem?
dec. 3. 22:39
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
6# Nem, ha magyarok vesznek ott körül, biztos nem tanulsz meg németül. Én olaszországba mentem ki, ott senki nem beszélt körülöttem magyarul. Kénytelen voltam olaszul csevegni.
dec. 27. 22:50
 8/8 anonim válasza:
100%
Csatlakozom. Én is azért tanultam viszonylag gyorsan mert nem volt magyar mellettem. Rávagy utalva arra,hogy tanulj.
dec. 30. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!