Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szeretnék megtanulni egy...

Szeretnék megtanulni egy szláv nyelvet: a cseh vagy a lengyel a könnyebb?

Figyelt kérdés

nov. 3. 19:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Egyik sem könnyű :) Magánvéleményem, hogy a lengyel nyelv szebb és a lengyel emberek is kedvesebbek, udvariasabbak.
nov. 3. 20:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Sokan a lengyelt tartják az összes szláv nyelv legnehezebbikének. Ez az első helyezés különösen nagy szó annak fényében, hogy a szláv nyelvek mindegyikét a nem szláv anyanyelvűek számára általában kemény diónak tartják. Én például ismerek olyan szlovákiai magyart, aki még huszonévesen is csak hibásan beszélt szlovákul, és panaszkodott, hogy a szlovákok állandóan kijavítják a hibáit.
nov. 3. 22:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Még egyetem alatt -1962-67 között sokszor jártam a lengyeleknêl és rengeteg barátom is lett.Előbb oroszul nyekeregtem velük, de lassan átragadt rám a nyelvük a sok kontaktnak köszönhetően.Akkoriban nagyon csiptek minket a fiúk- lányok egyaránt.A levelezés és egy nyelvkönyv segitségével 67-re folyékonyan tudtam kommunikálni szinte minden témáról.Már vagy 30 éve nem voltam ott, de máig nagyon kedvelem őket!

Razumies?

nov. 7. 07:58
 4/4 anonim ***** válasza:
#3 mondjuk amit írtál, az pont hibás 😀 (bár ennek ellenére rozumiem)
nov. 7. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!