B2 angol Euroexam tippek, tapasztalatok, hasznos könyvek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Euroexames angol középfokú (B2) komplex nyelvvizsgára szeretnék felkészülni. Jelenlegi tudásom A2-B1 között van, a középfokot 10 hónap alatt szeretném elérni. Esetleg van tapasztalatotok, tippetek a nyelvvizsgához? Tudnátok ajánlani szintemelő könyveket, hasznos oldalakat? Bármilyen tanácsot elfogadok. :)szept. 27. 21:47
1/4 anonim válasza:
Én tapasztalatból mondom, hogy mégha nyelvtanilag nem is vagy helyes a lényeg a szóbeli vizsgánál az, hogy folyamatosan beszélj szinte megszakítás nélkül. Mint Magyar Péter az M1-en valahogy úgy, csak angolul. Ne hagyd a vizsgabiztost szóhoz jutni.
Írásbeli vizsgára keményebben készülj rá, gyakorolj sokat. Szövegértésnél mérd az időt milyen gyors vagy. Hallgass sok angol rádiót.
2/4 anonim válasza:
"a középfokot 10 hónap alatt szeretném elérni"
Előbb a szintet kell elérned, a nyelvvizsgára készülni majd akkor kell (egy keveset), amikor a szint már megvan.
Ahhoz, hogy a szintet elérd, nyelvkönyvet kell használnod. Mindegyik nyelvkönyv arra van kitalálva, hogy emelje a szintedet.
Közben meg nézz utána a DExamnak is, mert az euroexam sokaknak nem jön be.
3/4 anonim válasza:
Az Euroexamnak pont van saját nyelvvizsga-felkészítő könyve, azt érdemes megvenni. De a helyedben annak is utánajárnék, hogy nem lenne-e jobb inkább szintemelő érettségit tenni angolból. Tényleg nézz utána a részleteknek, mert az áruk is különbözhet, az időpontok is (pl. érettségi esetén az írásbeli után még egy teljes hónapod van felkészülni a szóbelire), a feladatok típusai stb. A saját igényeidet meg te ismered.
4/4 anonim válasza:
Én is láttam ilyen felkészítős-könyveket, nekem az Origós,Euroexamosak vannak meg, meg még van nekem Színes kérdések-és válaszok angol nyelvből B2. Az olyat tud, hogy témánként van gyűjtve szótár pl, meg vannak kérdések,és mindre 2 lehetséges válasz. Origósban a tesztnek a könyv végén megvannak a válaszok, az Euroexamos könyv is menő. Ott nemtom vannak-e válaszok, régen forgattam ezeket. Én szavakat úgy tanultam,hogy kiírtam őket füzetbe. Lehet venni készen szókártyákat is, egyik fele angol,megfordítod,magyar.Ez meg ilyen játékos tanulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!