Mennyire gáz, hogy vannak szavak, melyeket a brit kiejtéssel olykor meg az angol kiejtéssel ejtek?
Figyelt kérdés
Egyszerűen mikor melyiket sikerül belőnöm. Nem tudom mennyire gáz ez így.
Ti tudatosan húztok az egyik fajta akcetus felé?
szept. 19. 19:00
1/10 anonim válasza:
Furcsa lehet egy anyanyelvűnek, de már hozzászoktak sokmindenhez.
Mondjuk legalább legyél következetes: nem mond "e"-vel a "past"-ot, ha a "fast"-ot meg "á"-val mondod*, mert az már lehet, hogy a megértést is nehezíti.
* nyilván ezek csak megközelítőleg adja vissza, hogyan ejtik ezeket a hangokat.
2/10 anonim válasza:
Milyen különbségre gondolsz "brit" és "angol" között?
3/10 anonim válasza:
Az angol alatt az amerikaira gondolsz...? Amúgy meg én automatikusan beszélek, valószínűleg brit és amerikai akcentust is szoktam használni, de engem nem érdekel, nem is nagyon figyelem.
4/10 A kérdező kommentje:
akcentusra gondolok
pl. nem fenk you hanem thank you
viszont valamiben meg a brit kiejtést használom
szept. 19. 21:26
5/10 anonim válasza:
Szerinted a "fenk you" a brit kiejtés?
6/10 A kérdező kommentje:
igen
szept. 20. 21:06
7/10 anonim válasza:
#6: és ezt miből gondolod? Londonban gyakori, de a brit kiejtés sajátosságának nem nevezhető.
8/10 anonim válasza:
Nem gáz. Az angol nyelvterületeken rengeteg dialektus létezik, és a világon végtelen mennyiségű akcentussal beszélnek angolul. Teljesen mindegy, hogy "elcsúszik-e" a kiejtésed.
9/10 anonim válasza:
Teljesen mindegy, mert ugyis magyar akcentussal mondod. Szoval nem lesz se Brit, se angol, de meg amerikai kiejtes sem igazan. Viszont, termeszetesen nem fogsz annyira affektalonak hallani , ha csak az egyiket koveted.
10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
megnyugodtam :))
szept. 21. 21:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!