Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német nyelvvizsga megszerzése...

Német nyelvvizsga megszerzése külföldi tanulmányokhoz?

Figyelt kérdés

Nyelvvizsgát szeretnék tenni németből. Ennek oka: külföldön dolgozom, itt is tervezek maradni, szeretném megpróbálni itt letenni a mesterszakot az alapdiplomám mellé. Jelenleg B1-es szinten vagyok, de erre még bőven kéne erősíteni. Tud valaki, olyan nyelviskolát, nyelvtanárt ajánlani, aki segítségével, kb. 1 év alatt sikerülne is ezt elérnem? Melyik nyelvvizsgát érdemesebb választani: TELC vagy ECL? Melyik nyelvvizsga központban érdemes letenni?

Esetleg külföldi egyetemen diplomát szerzett emberkék tapasztalatát/véleményét/bátorítását/eltántorítását (egyszóval bármit ezzel kapcsolatban) szívesen fogadok. 🙏

szept. 18. 20:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg, hogy az általad kiválasztott egyetemnek van-e konkrét elvárása nyelvvizsgát illetően. Hiába lenne neked könnyű/jó az ECL ha az egyetem pl. Goethe nyelvvizsgát vár el.
szept. 18. 20:25
 2/9 anonim ***** válasza:
23%

Az egyetem nem követel nyelvvizsgat. Tudni kell nemetül. A felsöfoku, egyetem /bachelor kepzesekhez az erettsegi vizsga szükseges. Nemetorszagban Hochschulzugangsberechtigung (HZB) amire szükseg van a tovabbtanulashoz, Svajcban a svajci erettsegi különbözet bizonyos egyetemeknel.

A lenyeg, hogy jol tudj nemetül, es az, hogy ne Magyarorszagon tanulj nemetül, hanem abban a nemet nyelvü orszagban, ahol vagy.

szept. 20. 07:58
 3/9 anonim ***** válasza:
Én most kezdtem szeptemberben a B2-Berufssprachkurs-ot. Igaz én meló mellett tanulom este, ez mindennap 3 óra. És eltart március elejéig mire befejeződik, utána ők Telc-es nyelvvizsgát csinálnak belőle. Ha sikerül, akkor mehet a C1.
szept. 20. 15:06
 4/9 anonim ***** válasza:
18%
Hoppa 3-as. Mi a valaszod a kerdesre? Csak ugy zarojelben, bar nem tartozom semmi magyarazattal, 40 eve elek nemet nyelvü orszagban, tudom miröl beszelek.
szept. 20. 15:54
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Ne törődj a hármassal, itt sok az ilyen primitiv kötekedő alak. Unatkoznak és frusztráltak.Egyébként valóban nyelvvizsgát nem nézik, hanem a nyelvtudást.
szept. 20. 16:02
 6/9 anonim ***** válasza:

egyes már nagyon jól megválaszolta, kérdezőnek meg semmi szüksége valami vén faszi félretájékoztatására. tök jó, hogy negyven éve nem tanultál meg annyira németül, hogy gyorsan átfusd pár egyetem honlapját, de azért adjuk már meg kérdezőnek az esélyt a jobb életre. nem mindenki akar olyan korlátolt mosogató maradni mint te. (lehet töröltetni, ha belegyalogoltam a kicsi pénisz egójába a valósággal, te picsogó kis nyomorék)

(kérdező, el se olvasd mit ír ez a kettes.négyes kis nyomorék, csináld ahogy egyes mondja, és ne parázz rá erre a magyarországon nem lehet megtanulni németül kamura, ezt csak az ilyen lelkiszegény segédmunkások szeretik szajkózni, hogy úgy tűnjön, mintha az utcáról összekapart, hibás és bunkó pofázásuk nyelvtudásnak minősülne)

szept. 20. 16:05
 7/9 anonim ***** válasza:

úristen már ketten vagytok? XD

na jó, mutassatok már egy német nyelvű egyetemet, ahol nem kérik a nyelvvizsgát, várom a linket, nyomikák.

(ja, hogy azt nem kapok, csak törlést, mert olyan nincs? hoppá, csak nem beismeritek, hogy szrt se értetek semmihez?)

szept. 20. 16:08
 8/9 A kérdező kommentje:

Jézusom gyerekek! Nyugi! Csak egy kérdést tettem fel és köszönöm a hozzászólásokat!

Ezekkel kapcsolatban hozzátenném:

1. Azt tudom, hogy a felvételihez nyelvvizsgát kell itt csatolni, ez a hivatalos eljárás. Nyilván mellette tudni is akarom a nyelvet rendesen. Nem csak papírt, de tényleges tudást szeretnék, hogy használni is tudjam.

2. Már kijöttem a mosogató munkakörből, minden is voltam én már itt csak sajnos az alján. Igaz, hogy a konyhai kisegítést Hüttében imádtam. De eszméletlen megterhelő. 32/N vagyok. Tudom, hogy sokkal több van bennem, nem szeretnék itt leragadni.

3. Azon én is gondolkodtam, hogy itteni (Ausztria) nyelvtanfolyam kéne. Most még rágyúrok magyar német tanfolyam mellett. Az Együtt németülön keresztül, eddig is velük tanultam, és kifejezetten elégedett vagyok velük! Ezt viccen kívül mondom, nagyon jók.

4. Alapdiploma + nyelvvizsga, ha nem is sikerül a mesterszak, akkor is ütős mellette ez a kombó, ha itt elfogadtatom a diplomámat. Nyilván, mint említettem a nyelvet tényleg tudni akarom, ezt minden nélkül is mert, tök megszerettem. :) Annyi, hogy nem akarok egy életen azon agyalni, hogy meg sem próbáltam a mestert, mikor lehet ment volna.

szept. 21. 07:56
 9/9 anonim ***** válasza:
nem tudom a 3-as válaszomon megis mi a primitív... pusztán tájékoztattam a tisztelt nagyerdeműt, hogy B2-t csinálok és majd a c1-et. a munkahely ugyanis ezt kéri. igen, kéri. Zertifikat kell nekik hivatalosan, írásban. pont. tehát nem csak a nyelvtudás kell sok helyre, hanem a papír méginkább. ez ha tetszik, ha nem, így van.
szept. 21. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!