Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért alakult ki úgy, hogy a...

Miért alakult ki úgy, hogy a Holland nyelv az angol és a német keveréke?

Figyelt kérdés

Az érdekelne engem, hogy milyen történelmi vonatkozása lehet. Esetleg azon területeket elfoglalták??

Esetleg sok volt valamikor a bevándorló a történelem során azon a térségen?

Érdekel, hogy miért az angol és a német szerelem gyermeke lett a Holland nyelv.

szept. 6. 14:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%

A holland nyelv NEM az angol és német keveréke!

Egyszerüen egy másik indogermán nyelv, részben közös vagy hasonló szavakkal.

szept. 6. 14:39
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
Nem alakult úgy ki. Totál külön nyelv, se az angolhoz, se a némethez nincs semmi köze. Érdekel, honnan ez az elképzelésed?
szept. 6. 14:43
 3/11 Justinianus ***** válasza:
31%
Mondjuk ha német tudással a dupla magánhangzókat nem veszem figyelembe, és arra gondolok, hogy valaki németet próbál kiejtés szerint írni, már tudok is hollandul olvasni... :)
szept. 6. 15:33
 4/11 A kérdező kommentje:
Alapja nincs. Nem én olvastam utána. Csak mondták nekem és ezért lettem rá kíváncsi, hogy miért
szept. 6. 15:42
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen az ős proto-germán nyelvből alakult ki mind a kettő, és még egy csomó másik is szóval nem csoda hogy hasonlítanak egymáshoz.
szept. 6. 17:32
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ez egy poén, amit komolyan vettél, de nem kellett volna. Teljesen alaptalan.

Többiek: arra a hülye dumára gondol, miszerint "a holland nyelv úgy keletkezett, hogy részeg angol matrózok megpróbáltak németül beszélni".

szept. 6. 18:33
 7/11 A kérdező kommentje:
Jó hát nem hallottam ezt a kis mesét. Nem lexikon vagyok hanem egy ember, ezért próbálok tanulni mindennap.
szept. 6. 19:40
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez esetben ajánlom figyelmedbe a holland nyelv Wikipédia oldalát.

De ahogy említették, nem a két nyelv keveréke, hanem mindkettőnek rokona, ezért hasonlít rájuk, ilyen egyszerű. A portugál sem az olasz és a spanyol keveréke, hanem három rokonnyelvről van szó, amelyek ugyanabból az eredetből indultak.

szept. 6. 20:05
 9/11 anonim ***** válasza:
Egy nyelvet nem lehet úgy definiálni, mint két másik nyelv keveréke. Ennyi erővel az angol a német meg a francia keveréke, a román meg a latiné meg az oroszé.
szept. 8. 18:51
 10/11 anonim ***** válasza:

"ezért próbálok tanulni mindennap."

:D

szept. 8. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!