Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy tanuljak emelt németre?

Hogy tanuljak emelt németre?

Figyelt kérdés

Sziasztok:)

Német emelt őszi szóbeli

Egy kérdéssel fordulok hozzátok (akik esetleg tudnak valami hasznos tippet adni , vagy akár emelten érettségiznek, érettségiztek német nyelvből) .

Tudni kell, hogy én most 11.-ben megcsináltam a középszintű német érettségit.

90 feletti %-kal.

Plusszpont miatt és egy lehetséges 60%-os emelt érettségi reményében megcsinálnám most ősszel az emelt német érettségit.

10 éve tanulom és más tantárgyból nem menne ez tény.

El vagyok keseredve, mert vettem egy könyvet egy német emelt felkészítőt, de 300 valamennyi oldal és nem tudom, hogy most ezt hogyan tanuljam meg vagy mit lenne érdemes.

Nem vagyok sajnos benne nagyon jártas.

Hiába olvastam el a kövételményrendszert.

Valamit tudnék beszélni magam is , mert jó a fantáziám és ezért nem akadoztam, de azért B2-es szinten másképpen van.

Meg máshogy zajlik.

De már mindjárt ősz, ezáltal közeledik az érettségi ősszel. És egyre stresszesebb is vagyok evégett.

Tudnátok nekem adni pár tippet vagy esetleg tanácsot, hogy hogyan készüljek?!

Nagyon hálás lennék érte.

Kedves válaszaitokat előre is hálásan köszönöm!🫶🏼

aug. 27. 22:12
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Milyen jellegű könyvet vettél? Angol emeltre nekem a témakörös könyv nagyon hasznos volt, mert volt néhány téma, amiről annyi idősen, gimisként magyarul sem nagyon tudtam volna beszélni. Az ilyenek, illetve a szókincs gyarapítása miatt elég sokat jelentett a témakörös könyv nézegetése, még úgy is, hogy nem tanultam meg fejből az egész könyvet.
aug. 28. 05:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Tételekre vannak szedve, és ami benne van (össze vissza van a téma) de benne van hogy beszélgetés, vita, meg témakifejtés 50x máshogyan
aug. 28. 09:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Szorgalmasan. :)

De minek jelentkeztél rá, ha azt se tudod, hogyan készülj? Azért hívják érettséginek, mert amikor a tanulmányaid végén vizsgázol, akkor már éretten teszed, többek között pont azért, mert addigra rájössz arra is, hogy hogyan kell egy vizsgára felkészülni. Ezért érdemes akkor vizsgázni, nem pedig előrehozottan. Sokkal kisebb stressz minden szempontból.

aug. 29. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!