Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi idő alatt tudnék...

Mennyi idő alatt tudnék (szerintetek) megtanulni középfokon németül ha intenzíven elkezdeném tanulni és korábban már tanultam?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok. 19 évesen érettségiztem, ha jól emlékszem. (Nem buktatm sosem csak évvesztes voltam)

Akkor középfokon hármasra. Azóta nem használtam a németet. Erre-arra emlékszem még azért. Szótáraim megvannak a mai napig, pár tankönyvem is meg van.

Kíváncsiságból ellenőríztem, a kiejtés még megy. Német nyelvű szöveget el tudom olvasni és kiejteni még akkor is ha nem értem.

Napi 2-3 órát tundék rászánni. Hétvégén több időm lenne de munka miatt minden teendőmet hétvégére halasztom ezért hétvégén se menne napi 2-3 óránál több.

Duolingót el fogom kezdeni, illetve előveszem a régi könyveimet is.

Legalább egy középfokú nyelvvizsgáig szeretnék eljutni + a szakmai nyelv felsőfokon, de az maximum +200 szó és kifejezés.

A nyelvérzékem úgy egy közepes. Van amit nehezen tanulok meg és értem meg, van ami könnyebb. Számomra a németben a ragozások, igealakok és úgy a nyelvtan önmagában mindig is nehéz volt. A kiejtés és beszéd az mindig rendben volt.

A nagyobb gond az, hogy az agyam inkább angolos. A szakma miatt leginkább, a melóhelyen nagyon sok a vendégmunkás akik épphogy hebegnek angolul (mint én) de nálam pl a váltótársam szintén vendégmunkás. A műszakomban lévő emberek 70% szintén nem magyar.

Emiatt nehéz lenne az agyamat átállítani németre.

Bár lehet menne, mert a munkahelyemen is tudnám a németet gyakorolni mert minden gépen az üzemben van német nyelv.

aug. 21. 12:21
 1/1 anonim ***** válasza:
Szia! Én tavaly nyáron voltam egy intenzív tanfolyamon. 3 hónap és napi 4-5 óra. Teljesen 0ról indultam. 3 hónap végére már b1 szinten volt kb mindenki a csoportból. Utána magamtól folytattam és 5 hónap után csináltam ösd nyelvvizsgát, tehát nem lehetetlen, viszont mindenképp egy tanár az elején lehet jól jön, mert az alapok a legfontosabbak. Illetve az italkit ajánlom neked. Nyelvsulinal a Cosmopolitant választottam és online volt.
aug. 21. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!