Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hol állhat az angolom, ha...

Hol állhat az angolom, ha amit mutatok, már nem értem?

Figyelt kérdés

én alapvetően már jónak tartom az angolomat, nagyon sok mindent tudok, értek, könyveket olvasok, persze új szavak mindig akadnak.

pl van itt egy gyerekmese (DBZ)

https://www.youtube.com/watch?v=V2TWwzEaiSw

egyáltalán nem hoz zavarba, mindent értek belőle.

Viszont valahogy úgy érzem, van egy határ (mind olvasásban, mind hallásban) ahol egyszerűen minden szétesik.

Nézzünk egy kis deadpool-t:

https://www.youtube.com/watch?v=4_ti-3ZSXik

pár másodperc után, ahogy belehúz, SEMMI nem jön át! Olyan van, hogy minden szót értek, de mégsem áll össze értelemmé (sajnos most ilyet nem tudok mutatni, ha valaki esetleg a Dívák kiállításán járt, és beleolvas az angol szövegekbe is, értené mire gondolok. Egyszerűen túl hosszúak a mondatok, és szétesnek!)

Az lenne a kérdésem, hogy ez mennyire számít a csúcsok csúcsának? Csak gyakoroljak még bátran? Vagy ez már az a szint, amit nem natív angol nem érhet el?

aug. 18. 20:49
 1/5 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Bármilyent elérhetsz nem anyanyelvűként is. Sőt, anyanyelvű is túd néha új dolgot tanulni.
aug. 18. 20:55
 2/5 Snapette ***** válasza:
100%

Túlságosan rágörcsölsz az értésre.

Tudom,viccesen hangzik, de nem az. Kicsit hasonlít arra, mint amikor figyelsz arra, hogyan lépsz, és azonnal botladozni kezdel. Nézz sok angol filmet, s nézd felirattal, mert sokat segít, hogy látod leírva, de ne azt figyeld folyton, hogy érted, vagy sem, hanem a filmet figyeld, és rá fogsz jönni egy idő után, hogy nagyrészt érted.

Pont Deadpool nehezebben értehető, ha nem beszélsz mondjuk naponta angolul, mert gyorsan beszél, és elég körmönfont és szóvirágos a nyelvezete, de nem ördöngős, csak jó kihívás, de garantáltan nem kell angol anyanyelvűnek lenned, hogy megértsd.

Nézd meg pl a Marvel filmeket angolul.

aug. 18. 21:40
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen, pont ezeket néztem. Végig néztem őket.

Azokba is beletört a bicskám, jól letörte az önbizalmamat :D

aug. 18. 22:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Ne figyeld a szöveget, hanem csak nézd a képeket. Ha nem erölteted, akkor idövel átjön a szöveg, ha feltétlen érteni akarod, akkor garantáltan nem.
aug. 18. 22:35
 5/5 anonim ***** válasza:
A deadpool-t eddig nem ismertem (nem az esetem ez a féle film), ahogy megnyitottam a linket, nem bírtam a képeket nézni, ezért csukott szemmel hallgattam - úgy sokkal érthetöbb szerintem, ha csak "mellékesen" megy a szöveg, nem figyelsz direkt arra, hogy mit mondanak.
aug. 18. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!