Ha megcsinálom a C1-es nyelvvizsgát angolból ugyanúgy kell angol érettségit tennem?
Igen.
És okos dolog is: ha tényleg van felsőfokú nyelvtudásod, nem lesz gond az érettségi, ellenben sosem lehet tudni, mikor jön jól.
"okos dolog is"
Amennyiben okos dolog szórni az ország pénzét... Ugyanis az érettségiztetés az ország pénzéből megy. Ha pedig valakinek a nyelvtudását már elismerte az ország azzal, hogy C1-es nyelvvizsgát adott neki, a továbbtanulásához meg pont semmi szükség az érettségin szerzett pontszámaira, mert nem olyan szakra megy, akkor nettó pénzkidobás az ország részéről.
#4: 2005-ben érettségiztem. Mivel kikerültek az írásbelik matematikából, érvénytelenítették az eredményeket. Akkor lehetett választani, hogy év végi jegyet kapod meg matekra (ami az érettségi bizonyítványba bekerül, de felvételire nem használható), vagy újraírod szombaton.
Én bölcsészkart, illetve társadalomtudományi képzéseket céloztam meg, de tudtam, hogy bármikor megírom jelesre, és így is lett. Megírtam a pótérettségit.
Úgy 8 évvel később egy hirtelen jött gondolat alapján pótfelvételivel jelentkeztem informatika képzésre. Ha annak idején nem írom meg újra, nem felvételizhettem volna. Ma ezen a területen dolgozom.
Nem először találkozom az egybites okfejtéseddel, de a dolgok ennél árnyaltabbak.
"a dolgok ennél árnyaltabbak"
Ja, akkor csak szórjuk a pénzt, mert biztos a többség úgy csinálja, hogy 8 évvel később, hirtelen jött ötlettől vezérelve megy pót(!)felvételivel olyan szakra, amihez olyan tantárgy kell, amiből puszta véletlen, hogy leérettségizett...
"Nem először találkozom az egybites okfejtéseddel"
A tiéd lehetne az első félbites.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!