Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Orosz tudással mennyire...

Orosz tudással mennyire érthetem az ukránt?

Figyelt kérdés
Kezdő oroszos vagyok.

aug. 7. 11:57
 1/2 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Próbáld ki, elég ukrán szöveg/videó van a neten.
aug. 7. 13:14
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Vmennyire megérted, pár szót, kifejezést elkaphatsz, írásban talán többet, de azért eléggé különböznek, ahhoz képest, h keleti szláv nyelvek. Én elég jó vagyok oroszból, de még úgysem értettem meg sokat az ukránból, de az orosz ismerősöm sem. Ellenben mikor lengyelül kezdtem tanulni, és utána olvasgattam az ukránt, sokkal több ismerős szót, kifejezést ismertem fel, pl. a hónapokat, nagyon hasonlítanak a 2 nyelvben, pl. november 'listopad', ami ukránul is ugyanaz, csak cirill betűkkel írva, az oroszban meg ugye tök más; "ноябрь". De még sok ilyen dolog van.
aug. 13. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!