Hogyan volt lehetséges?
A mai napig nem tudom felfogni, pedig idén lettem 30 éves.
Röviden:1 osztálytól németet tanultam egészen 8. osztályig.
Tudni kell nagyon gyengén ment és a mai napig is gyengén megy bármelyik nyelv sajnos akárhogy szeretném.
8.-ban év végén van valami vizsga(már a nevét nem tudom) ahol nagyban befolyásolja a bizonyítvány értékelését. Nagyon készültem a németre, viszont akármit csináltam nem értettem meg a lényegét, úgy voltam vele, ha megadja a 2-est akkor szerencsés leszek. Az írásbeliben reménykedtem....
Szóban felelésnél a tanár mindenkit ki vitt a folyosóra leültünk egy padra, bent a teremben kihúztuk a tétel amiről fingom sem volt, viszont, mikor kint ültem a tanárral, valami "megszállt" elkezdtem folyékonyan németül beszélni még a tanár is csak pislogott, és erre irányulna a kérdésem, hogy lehetséges, hogy erre képes voltam, nyilván végig 2 osztályzattal mentem 8.osztályig....
Akkor nem vizsgahelyzetben voltál, kettesben voltál a tanárral (sokaknak probléma a csoport nyelvtanulás esetén), ez nem iskolai feladat volt, hanem csak laza beszélgetés, ezért nem voltál stresszben, nem gondolkodtál, hogy mit és hogy kell mondani, csak beszélgettél.
A magyar nyelvoktatásnak éppen az a legnagyobb hibája, hogy ilyen spontán beszélgetésekre nem ad lehetöséget, pedig rendeteg embernek segítene egy ilyen élmény, illetve motiválvá a további tanulásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!