Olasz B2-ről C1-re mennyi idő alatt lehet eljutni?
Figyelt kérdés
Nyáron egész augusztusban lesz időm olaszozni, utána viszont csak heti 2-3 órát tudnék rászánni hetente, ebből 1-et tanárral.júl. 28. 19:13
1/3 anonim válasza:
Mi a cél? Nyelvvizsgát letenni, nemzetközileg elfogadott nyelvvizsgát letenni, ténylegesen C1-es szinten tudni és írni?
Olasz minoros voltam egyetemen, középfokról nekem olyan másfél év volt mire eljutottam felsőfokra. Hallgattam olaszul tárgyakat, olaszul vizsgáztam, könyveket olvastam. Az Origó nyelvvizsgám így 80% felett lett, viszont a nemzetközi ekkor még nem sikerült, hanem csak egy évvel később. Heti 2 órával ez nyilván kitolódik.
Ilyen szinten már hasznos ha körülveszed magadat a nyelvvel, híreket/filmet nézel, olvasol, rádiót/podcastot hallgatsz. Ezeket tudod utazás közben is.
2/3 A kérdező kommentje:
Elsősorban a nyelvvizsga, de nyilván a tudás is számít.
Nemzetközi nem hiszem hogy menne.
júl. 28. 19:52
3/3 anonim válasza:
Első vagyok, én is ezt gondoltam magamról utána mégis sikerült. Nyilván emberfüggő is az, hogy mennyi idő, de ha odateszed magad és érdekel akkor sikerülni fog a C1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!