Angol, német nyelvből mennyi szót kell tudni C1-es vizsgán, ha a nyelvtan jól megy?
Figyelt kérdés
júl. 24. 15:05
1/3 anonim válasza:
Úgy tudom kb. 5000 angolhoz.
De ez nem azt jelenti, hogy valaki bemagolja a szótárat és át is megy a vizsgán. Az a lényeg, hogy értsd a szöveget, az általad ismert szavakból tudj mondatokat alkotni. Lehet valaki kevesebb szót tud, de hamarabb átmegy a vizsgán, mert azokat tudja is használni, míg más többet tud, de nem tudja használni az adott szavakat. Két nyelvet beszélek felsőfokon, de fogalmam sincs hány szót tudok. Szerintem felesleges számolgatni.
2/3 anonim válasza:
A divatos, a világot épp érdeklő problémákról, mint most épp az időjárás átalakulása, ukrán helyzet, Biden vs Trump, stb. kell tudni társalogni, bár egyik ismerősömet pont a régészetről kérdezték. Azt szoktam ajánlani, hogy a natgeo rendszeres olvasásával tudja magát az ember képben tartani a világdolgairól. Meg még egy elérhető politikai napi- vagy hetilap. Innen kezdve ez már egy burkolt intelligenciavizsga, tudni kell bármivel kapcsolatban véleményt vagy ellenvéleményt kifejezni, stb. Aki buta, mint a tök, az persze nem tudja, hogy global warming van, főleg nem tudja, hogy különféle álláspontok vannak, pláne nem tudja, hogy volt már sárlavina, stb. De lehet, hogy össze tudja számoltatni a géppel, mekkora a szókincse.
3/3 anonim válasza:
Ezt igy nehez megmondani, en magam sem tudom megsaccolni, hany szot tudok nemetül. Lenyeg, hogy jol megerts mindent, nem fognak tudomanyos dolgokrol kerdezni, nyudodj meg. Annak a nyelvtudashoz nincs sok köze. Lenyeg, hogy barmilyen altalanos temarol, ami a hetköznapokban elöfordul, arrol gördülekenyen, folyekonyan tudj beszelgetni. Az integralszamitasrol nem kell tudnod, vagy valami regenyröl sem fognak kerdezni. Ilyesmit nem is illik. Szoval hetköznapi temak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!