Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Csak nekem okoz ez gondot az...

Csak nekem okoz ez gondot az angol szótanulásban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Angolt tanulok, most vagyok kb. A2-B1 körül. Nem okoz nagy gondot még semmi, kivéve egy dolgot, az pedig a szótanulás. Nem is a szótanulással van a gondom, mivel könnyen tanulom a szavakat, hanem az, hogy egy csomó szó ige is és főnév is egyben, kb. azonos jelentéssel, sok szó csak ige/ főnév, néhány szó pedig ige és főnév is lehet, viszont nagyin eltérő jelentéssel.

Van erre valami szabály? Vagy csak be kell magolni?

Remélem érthető a kérdésem!😅

2024. júl. 6. 20:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig csak azt a jelentést tanultam meg, amely miatt kiszótáraztam azt a szót, amit kiszótáraztam. Jól is néztünk volna ki, ha kiírom azt a hat oldalt, ami a have vagy a get. :D
2024. júl. 6. 21:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Így van, mindig csak arra a jelentésre koncentrálj, ami épp szembejön a tankönyvben vagy valahol, ne foglalkozz vele, hogy azon kívül miket jelent még, mert csak egy katyvasz lesz a végeredmény.

És lehetőleg ne használj angol-magyar szótárat, inkább csak a tankönyvhöz készült szószedetet, vagy még inkább angol-angol szótárat! Vagy már olyan szinten, hogy azzal jobban járj!

2024. júl. 6. 21:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ezzel sosem foglalkoztam. Mindig megtanultam az aktuális jelentését.
2024. júl. 6. 22:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is éppen azt tanulom meg amire "szükségem van", max. elolvasom a többi jelentését is.
2024. júl. 7. 07:42
 5/7 anonim ***** válasza:
11%
na, ezért is logikusabb a német, eleve ott a főnév nagybetűvel van, és a főnév nem ige.
2024. júl. 7. 11:17
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"logikusabb a német"

Egyik nyelv sem logikus. Mindegyik úgy alakul, ahogy, úgy működik, ahogy, nincs rá magyarázat. A nyelvészek is csak annyit tehetnek, hogy megfigyelik és leírják, hogy melyik milyen. De hogy melyik hogyan fog változni a jövőben, azt ők se tudják, pedig ha logikus lenne bármelyikben bármi, akkor következtetni lehetne rá.

2024. júl. 7. 11:26
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, innentől nem fogok erre rástresszelni😄
2024. júl. 8. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!