Hogyan tudnám leginkább feljeszteni a hallás utáni angolomat?
Figyelt kérdés
Sajnos sokszor nehezen értem meg a beszélt angolt. A szókincsem egész jó, írásban is remekül megy. Már a középfokú nyelvvizsgám is megvan.
Szoktam angol nyelvű műsorokat, sorozatokat nézni.. de ha kicsit gyorsabban beszélnek már elig értem miről lehet szó. Mivel fejlődhetnék a leginkább?
És ide szúrok akkor még mégegy kérdést: Tud valaki hangos szótárat a neten, ahol meghallgathatom hogyan hangzanak helyesen a szavak?
2009. jan. 6. 12:25
1/3 anonim válasza:
Hallgass angolul zenet. Mindig keresd ki a dalszovegeket hozza, es olvasd, mikozben hallgatod. Es tovabbra is tv, tv, tv.
Szotar: a SZTAKI szotarban meg lehet hallgatni a kiejtest.
2/3 anonim válasza:
´vegyél ki egy dvd-t egy filmet vagy masét az mégjobb és tegyed rá a feliratot, miközben hallod közben látod is. minden nap nézz meg egy ilyet. a másik keress a neten chatelö partnert és beszélegsetek msn-en vagy skypon, nem kell hogy video is legyen csak sima "telefon"
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. jan. 6. 14:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!