Hogyan fejlesszem az angol nyelvtudásomat?
Figyelt kérdés
Az osztályban én vagyok a legszarabb angolból. Míg a többiek már szinte folyékonyan beszélnek angolul, addig én alig bírok kinyökögni pár mondatot. Ráadásul mindenki ilyen tök magas szintű szavakat használ, míg én vért izzadok, miközben megpróbálok összerakni egy mondatot a legalapabb szavakból. Plusz a tanár bejelentette, hogy elvárja, hogy jövőre mindenki nyelvvizsgázzon legalább B2-es szinten, de örülne, ha néhányan a C1-et is megpróbálnák. Mit tegyek, hogy én is folyékonyan beszéljek, mint ők és ne akadjak el három mondat után? Sokan mondják, hogy ők angolul néztek filmeket és attól tanultak meg angolul, de én ha elkezdek nézni úgy egy filmet, akkor egy perc után öntudatlanul is kikapcsol az agyam és nem fogom fel, hogy mit beszélnek. Hallani hallom, de olyan, mint amikor zenét hallgatok. Egyáltalán nem áll rá az agyam, hogy akkor én most lefordítsam a szöveget, hanem gyakorlatilag csak a dallamot hallgatom. A filmeknél is ugyanez van. Azt, hogy mit mondanak, teljesen figyelmenkívül hagyja az agyam, és a képkockák alapján próbálom leszűrni, hogy mi is történik.2024. ápr. 22. 15:18
11/16 anonim válasza:
Sok angol videót nézz ,filmet.
12/16 1112 válasza:
szines kérdések és válaszok angol nyelvből b2
13/16 1112 válasza:
angol dalszövegeket elemezz ki
csinálj szókártyákat,egyik felén angol szó,másik oldalon ugyanaz magyarul
le is írhatod külön kézzel a szótárból (akár füzet,akár könyv)kézzel újra külön lapra,addigis rögzül
vannak nyelvvizsgaközpontoknak is saját nyelvvizsgafelkészítős munkafüzetei,van amelyikben van megoldás is
14/16 anonim válasza:
#10 folytatása: régen ideírtam linkeket, különféle fajsúlyú BBC nyelvlecke szövegekhez, de aztán láttam, hogy soha senki nem változtatott a megnyitás/letöltés számláló állásán. Ezek a kérdések csak a pipogya és tehetetlen emberek kérdései, akik képtelennek érzik magukat arra, hogy valóban csináljanak valamit. Jaj, hát most tényleg kezdjek el valamit? Jaj, az biztosan nagyon fájdalmas lesz... Nem elég, hogy megkérdeztem? Hátha attól is fejlődök... :D :D :D
15/16 anonim válasza:
Én már magántanárral is tanultam 8éves korom óta mégis csak az ábécé megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!