Emelt angol szóbelire hogyan lehet felkészülni manapság?
10 éve már emeleteztem belőle, 75%os lett. Akkor is jól tudtam angolul, most meg még inkább, de olyan témák voltak a szóbelin, hogy magyarul sem tudtam nagyon hozzászólni. Most néztem pár mintát az elmúlt évekből és kb ugyanaz. Van valami tételsor vagy könyv vagy bármi, ami ilyesmire felkészít, vagy továbbra is az számít hogyan rizsázol össze pár értelmes mondatot olyan témáról, amiről fogalmad sincs?
(Egyetemi felvételihez kell majd magasabb pontszám, azért mennék újra.)
"Ha nem tudsz semmit genetikailag módosított terményekről, akkor el tudod mondani ezt angolul úgy, hogy abból a nyelvi kompetenciádat lehet mérni. ... Ha sok pontot szeretnél kapni, akkor nem rizsázni kell, hanem a nyelvi kompetenciádat csillogtatni, amiben a beszédértéstől a szókincs és nyelvtani szerkezetek gazdagságán át egy csomó minden benne van. Egyszóval érdemes tájékozódni a vizsgáról"
Bizony, ez a lényeg, ezért javaslom még mindig az értékelési útmutató tanulmányozását is. Olyan értékelési szempont nincs, hogy pl. "elég jól ismeri-e a vizsgázó az EU-t".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!