Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire nehéz, lesz sok idő...

Mennyire nehéz, lesz sok idő aktiválni ezt a tudást?

Figyelt kérdés

Angolos voltam, angolból emelteztem, folyékonyan beszéltem. Ennek 8 éve, azóta sosem használtam, maximum nyaraláson a tipikus kaja rendelős, vásárlós mondatokat.

Azon kaptam magam, hogy nem tudok angolul beszélni, nem jutnak eszembe a szavak és leblokkolok.

Ha hallgatom, olvasom, akkor viszont mindent értek. Csak a specifikus, sosem hallott szavakat kell kikeresnem. Tehát a tudásom megmaradt, csak nem aktív.

Ezt nehéz lesz feléleszteni? Mennyi időbe telhet?

Azon kaptam magam, hogy sok munkalehetőséget meg sem merek próbálni, mert angol nyelvtudást kérnek. (Egyébként írásban is megy).

2024. febr. 8. 16:17
 1/1 anonim ***** válasza:
Sok függ attól, hogy mennyire intenzíven kezded használni. Attól nem fog előjönni a mélyebb nyelvtan, hogy Santorinin rendelsz egy üveg bort, nyilván. De ha mondjuk 2-3 napnál hosszabb ideig vagy olyan környezetben, ahol aktívan használnod kell, akkor tök jól vissza tud jönni egy csomó dolog.
2024. febr. 8. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!