Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angoltanár problémánk van az...

Angoltanár problémánk van az iskolában. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
A fiam 9-es gimnáziumban és valami csapnivaló, életművész az angoltanár. Sosem ad házi feladatot, nem használnak tankönyvet, nem írnak semmit a fizetbe és nem tanítja meg nekik a nyelvtan szabályait. Csak beszédet tanít nekik. Már jeleztük az osztályfőnök felé is, hogy csinálni kéne valamit, de ő azt mondja, hogy ő nem szólhat bele, hogy az adott szaktanár hogyan tanít. Az rendben van, hogy jól beszél a gyerek angolul és falja az angol nyelvű irodalmat és filmet is már eredeti nyelven nézi, felirat nélkül, de ez az érettségire nem lesz elég, ahol írni kell és a nyelvtani ismeretekre lesz szüksége. Már többször jeleztük neki, hogy szeretnénk, ha lenne lecke és kézzel fogható nyoma annak, hogy az órán történik érdemi munka is, de ebben semmi változás nem történt. Mit lehet tenni? Igazgatóság?
2024. jan. 29. 14:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Többször elolvastam a kifejtést, és nem értem, mi a gond az angoltanárral.

Én most felnőtt fejjel készülők felsőfokúra. Az iskolai nyelvoktatás az alapokon kívül nem adott semmit. De még a legtöbb magántanár se nagyon. Pont azt nem értem, mi a bánatért kell tudnom, hogy mik az igeidők nevei, miért nem elég, ha tudom használni őket. Vagy miért kell brit angolt használni.

A másik meg az angoltanárokat kiejtése, amitől falat kapartam.

2024. febr. 5. 11:41
 12/13 anonim ***** válasza:

"Szerinted miért is kell egy NYELVHASZNÁLÓNAK azt tudni, hogy a present perfectnek mi a képlete? Fontosabb tudnia, hogy hogyan használja és mikor."

Aztán hogyan jut el odáig, ha mondjuk önállóan tanul, szerinted valahogy úgy, hogy keresem azt, amiről nem tudom, hogy micsoda? Kisokos. :D

Visszalépve eggyel, ki beszélt a képletről? Még kisebb okos. :D :D :D

2024. febr. 5. 14:02
 13/13 A kérdező kommentje:
11-es! Az a baj, hogy nem készíti fel őket a valódi vizsgára és nem gyakoroltat velük otthon és nem csinálnak nyelvtanos feladatokat, csak a beszéd.
2024. febr. 5. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!