Kiégés nyelvtanulásnál?
"Tudom,hogy ki kell használnom,amíg lehet,hogy Mo. az EU tagja és elhagyni végleg az országot"
Ezt mondjuk rosszul tudod. Nézz körül jobban, hogy mi van itt, és hogy mi van a híres EU-ban - ami ki tudja, hogy meddig fog létezni, ha így folytatja...
"nektek milyen módszer vált be?Mi segített a kiégés ellen?"
Az, hogy be voltam fizetve a tanfolyamra egész évre, így nem volt szívem ellógni az órákat, mert tudtam, hogy mennyi minden másra is fordíthatta volna a család azt a pénzt.
Másik nyelv esetében meg azt, hogy arra gondoltam, milyen jó nekem, hogy felvettek ebbe a suliba, miközben egy csomó mindenki mást meg nem, úgyhogy akkor is igyekeztem megbecsülni magamat, amikor nulla kedvem volt tanulni.
Szerintem nyelvet akkor tud valaki hatékonyan tanulni, ha belülről húzza valami.Én például a szakmámban és két hobbimban jutottam milliószor több információhoz, mint magyarul. Más nyelveket nem is tudtam megtanulni, mert egész életemben sosem ment annak a megtanulása, amit nem akartam.
Nyelvtanulásnál amúgy az első sikerélmények inkább másfél év után jönnek, mint előbb.
Minden középiskolás és egyetemista képes arra, hogy 4 és több évig tanuljon...
"Minden középiskolás és egyetemista képes arra, hogy 4 és több évig tanuljon..."
Nem. Vannak, akik lemorzsolódnak.
Nálam is szokott lenni, néhány hétig nem tudom rávenni magam a tanulásra. Taszít a dolog.
Aztán mindig visszajön a motiváció.
Csak idő kérdése.
"Kelj fel félórával korábban, és menj ki a szabadba. A reggeli napfény remek dopaminforrás"
Csakhogy ha fél órával korábban felkelek, még sötét van! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!