Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ez a módszer jó angolt tanulni...

Ez a módszer jó angolt tanulni otthonról?

Figyelt kérdés

A középiskola óta nem foglalkoztam igazából az angollal (29/F), viszont mindig is szerettem volna megtanulni angolul. Nem esik nehezemre a tanulás és most szerencsére időm is van, ezért úgy gondoltam, hogy belekezdek.

Nem a nulláról indulok, rengeteg szót ismerek és az alapok is megvannak.

"DOHÁR PÉTER: KIS ANGOL NYELVTAN" c. könyvet olvasgatom/tanulgatom.

Letöltöttem a Duolingot is.

Elkezdtem nézni egy olyan sorozatot (Így jártam anyátokkal) amit már láttam úgy, hogy egy részt megnézek elsőnek szinkronosan, aztán angol nyelven magyar felirattal, majd angol nyelven angol felirattal (a rövid részek miatt nem unom meg).

Közben elkezdtem nézni a "Reszkessetek, betörők" c. filmet is, angolul és angol felirattal, mert ezt ugye ki ne ismerné itthon, meg most decemberben van is már hangulatom hozzá.

Ezt tegnap kezdtem el így. A sorozatnál azt tapasztaltam, hogy a cselekményt, kontextust, beszédet stb., jobban megértem így, a filmnél pedig (amit csak eleve angolul és angol felirattal nézek) több új szót tanulok (kb. fél óra alatt durván 10 új szó ragadt rám).

Szerintetek ez jó módszer? Ezzel kb. mennyi idő alatt lehet elérni egy társalgó szintet?

2023. dec. 5. 07:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
25%

"Ha neked ez beválik akkor oké."

És mikor mondhatja majd el, hogy bevált - vagy hogy nem? És ha akkor majd arra jön rá, hogy nem vált be, akkor mi értelme volt a kísérletezésnek? Semmi.

Fel van már találva a nyelvtanulás, csak csinálni kell. A sorvezető legyen egy tankönyv, amit szőröstül-bőröstül végigcsinál a tanuló, mellette meg használja a nyelvet minél többet minél több dologra és kész.

2023. dec. 5. 19:58
 12/19 anonim ***** válasza:
35%
Tankönyv alatt egy olyan nyelvkönyvet értek, amelyik mindent fejleszt párhuzamosan (szókincset, hallott és olvasott szöveg értését, beszédet, stb.). Szóval nem az ilyen Dohár-féle nyelvtankönyveket.
2023. dec. 5. 20:00
 13/19 A kérdező kommentje:
Szerintem ezeken a könyveken már túlléptünk az iskolában, amikor megadták az alapot. Semmi kedvem nem lenne ilyen formában nyelvet tanulni... Ha sikerül sikerül, ha nem akkor nem. Ha az ember fogékony rá és hallja a nyelvet miközben látja a szituációkat, megtanulható (mint mikor külföldön vagy, vagy amikor olyan barátok között, akik idegen nyelven beszélnek). Ehhez egy kis nyelvtan meg játékos tanulás jön. 1 hónap után meglátom, hogyan tovább.
2023. dec. 5. 20:23
 14/19 anonim ***** válasza:
A módszereddel lehet, hogy a már meglévő tudást vissza tudod hívni és esetleg még fejlődsz is szókincsben. Ami hiányzik, az az aktív nyelvhasználat: vagyis az, hogy beszélj illetve mondatokat, szöveget fogalmazz. Otthon, egyedül beszélni nem egyszerű, de azért megpróbálhatod esténként összefoglalni a napodat angolul vagy naplót írni, hogy használd is a nyelvet, ne csak hallgasd/olvasd.
2023. dec. 5. 20:30
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
A naplóírást támogatom. Nagyon hasznos akkor is, ha senki más nem olvassa.
2023. dec. 5. 20:36
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm! 🙂
2023. dec. 5. 21:35
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha nem válik be, akkor csinálja máshogy. Kísérletezéssel is sokat lehet tanulni, vissza biztosan nem fog fejlődni.
2023. dec. 6. 12:03
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Jövök kérdezni, de a nem tetsző válaszokat értéktelennek nyilvánítom. Hát ez a magyaros hozzáállás. :D
2023. dec. 6. 17:36
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

"ez a magyaros hozzáállás"

Tévedsz. Semmi magyaros sincs benne. Minden nemzet legtöbb tagja legtöbb esetben úgy csinálja, hogy ha az a kérdés, hogy valami hasznos-e vagy nem, akkor annak alapján válaszol, hogy hasznosnak tartja-e vagy nem. Ennyi.

A te hozzáállásod viszont a tahó hozzáállás.

2023. dec. 6. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!