Angolt és németet tudok egyszerre tanulni vagy bezavar a
kettő?
Figyelt kérdés
Angol B2-ről tanulom, a cél a C1-es nyelvvizsga, viszont szeretnék elkezdeni németül is tanulni.
Azt olvastam, hogy hasonló a két nyelv, zavarhatják emiatt a tanulást, nehezebb lehet (összekeverhetem-e stb) vagy pont ellenkezőleg esetleg segíti/kiegészíti egymást a két nyelv tanulása?
Semmi akadálya (ha belegondolsz, a legtöbb középiskolás is két idegen nyelvet tanul, és sokaknál ez éppen angol és német). Más kérdés, hogy ha a kapacitásodat egyszerre két nyelvre fordítod, akkor lassabban lesz meg az angol C1, mintha kizárólag az angollal foglalkoznál.
2023. dec. 4. 13:59
2/8 anonim válasza:
sose értettem ezt a belezavar dolgot, az egyik angol, a másik német, vagy nem tudod megjegyezni, melyik tankönyv melyik nyelvé?
2023. dec. 4. 14:08
3/8 anonim válasza:
Nem zavar be, ez nem olyan, mintha olaszt és spanyolt tanulnál egyszerre kezdőként.
2023. dec. 4. 14:18
4/8 anonim válasza:
Én direkt németröl tanulom az angolt, éppen, mert hjobban hasonlít, mint a magyar, és még véletlen sem keverem a kettöt (kevés kivételtöl eltekintve, azonos szóalak - más jelentés)
Nekem a német C1, az angol B2 jelenleg.
2023. dec. 4. 14:19
5/8 anonim válasza:
2-es: NEM a TANKÖNYV a lényeg, azt senki nem keveri össze, hanem a szavak, kifejezések, ami eltéveszthetö! Ha még életedben nem tanulnál két nyelvet egyszerre, akkor legalább ekkora hülyeséget ne írj!
2023. dec. 4. 14:21
6/8 anonim válasza:
Angol és német az néha hasonlít, néha nem. Ha arra számítasz, hogy hasonlítani fog, akkor nem jön be.
2023. dec. 4. 18:14
7/8 anonim válasza:
Nekem annyiban segített, hasonlított, hogy ugyanabba a nyelvcsaládba tartozik, ezért az alapséma a nyelvtanban hasonlít.
2023. dec. 4. 19:04
8/8 anonim válasza:
"Angol B2-ről tanulom, ... szeretnék elkezdeni németül is"
Ha már ennyivel előrébb tartasz az angolban, akkor nem fogják különösebben zavarni egymást. Viszont arra számíthatsz, hogy a német eleinte nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz, mint az angol volt... ;-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!