Valakinek megvannak az angol origó középfokú nyelvvizsga szóbeli tételei kidolgozva?
Az elsőnek igaza van. Továbbá arra kiváncsiak, hogy te hogyan tudsz magadtól beszélni egy adott témáról, milyen a nyelvtudásod és nem arra, hogy hogyan magoltál be egy szöveget.
Nekem személy szerint az vált be, hogy megnéztem mik a témakörök és cikkeket olvastam az adott nyelven (anyanyelvieknek szólót), ezzel nőtt a szókincsem és a tudásom is az adott témáról. (Sokszor az a baj, hogy magyarul sem tud az ember beszélni egyes témákról.)
"arra kiváncsiak, hogy te hogyan tudsz magadtól beszélni egy adott témáról, milyen a nyelvtudásod és nem arra, hogy hogyan magoltál be egy szöveget"
Ez így van, de azért ahhoz, hogy legyenek ötletei, hogy melyik témánál mikről beszéljen, nem árt körülnézni a kidolgozott tételek világában.
Aki a "kidolgozott tételek világában" akar körülnézni, az lusta és másolni akar. Aki TÉNYLEG tanulni szeretne, venné a fáradságot, és keresne az interneten releváns cikkeket, írásokat az adott témában, amelyek alapján megformálná a saját véleményét.
A "kidolgozott tételek világa". Ne röhögtess.
"megformálná a saját véleményét"
Ez témától függően akár évekig eltarthat.
Aki nyelvvizsgáról érdeklődik, az nem tanulni akar, meg a személyiségét fejleszteni, hogy annak kapcsán mindenféléről saját véleménye alakuljon ki, hanem le akarja papírozni a tudását. Azt így is lehet: ha a nyelvtudása már megvan, elég, ha mások véleményét adja elő, ahhoz meg úgy is hozzájut, ha kidolgozott tételeket néz át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!