Ha amatőr önkéntessel tanulsz nyelvet, hogy?
Tudunk írásban (chat) és szóban is beszélni. Viszont nem nyelvtanár.
A jelenlegi tudásszintem passzívan B2, aktívan B1.
C1 lenne a cél minél előbb.
Lelkes és szívesen segít mindenben a másik fél. A kérdésem az, hogy a sok beszélgetés/chat mellett hogyan tudna a hasznomra lenni leginkább? Az nagyon pepecs lenne ha minden hibám kijavítaná. Szerintem aktualitásokról/témákról beszélgetve szépen bővülhetne a szókincsem.
Van esetleg ötletetek?
Szókincsed fejlődhet, de a beszédtől nem leszel írásban jobb semmivel, és - mivel nem nyelvtanár - semmilyen nyelvvizsgára nem tud felkészíteni.
Beszélt nyelvi fordulatokat, bizonyos kifejezéseket, paneleket viszont remekül tudsz belőle tanulni (ha akarsz), és arra mindenképp jó, hogy ne felejtsd el a nyelvet.
A nyelvvizsga az más tészta, ott szabott formátumú feladatok vannak, azokat kell kenni-vágni, úgy begyakorolni, hogy - jelképesen mondom - de éjjel kettőkor legjobb álmodból felkeltve készségszinten menjen. Ezt a kettőt nem szabad összekeverni, én arra mindenképp MÁSIK, nem anyanyelvi tanárral készülnék, aki a TE anyanyelveden - tehát gondolom, MAGYARUL - el tudja mondani a nyelvtant, az adott nyelven, az adott szinthez kapcsolódóan elvárt nyelvi paneleket, meg mindent, amit az adott szinten - ez kiderült nyilván - hogy FELSŐFOKON - elvárnak.
A világ összes kincséért sem keverném össze a kettőt.
Nyilván a nyelvtanár is jó meg a típusfeladatokat is jól be kell gyakorolni.
Viszont ezt a lehetőséget is megragadnám mellette, mert ingyen segít. Ő ajánlotta fel magát.
Tanultam több anyanyelvi tanárral is. Ami nekem sokat segített minden nyelvnél az a prezentáció készítése egy adott témában. Lehet neked is segítene. (Nyelvszakon is sokat kell csinálni.) Így növelheted a szókincsed, megszokod hogy beszélsz és utána ki tudja javítani a hibáid. Fontos, hogy ne csak felolvasd vagy bemagold.
A beszélgetés is hasznos, de nem kell minden egyes apró hibát javítani. Az lenne ennek az egésznek a lényege, hogy beszélj és a folyamatos megszakítás zavaró. Esetleg közben jegyzetelhet és elmondja mi az, amit rosszul mondtál.
Ha hajlandó, akkor pedig írhatsz fogalmazást, levelet, amit kijavít.
Ő anyanyelvű?
Aha.
Köszi amúgy a tippeket, ez tényleg jól hangzik.
Ő milyen szinten van?
Ha nem anyanyelvi beszélő, akkor ne tőle akarj tanulni, ne ő legyen az információforrás, hanem csak használd ki a helyzetet, hogy vele (is) gyakorolhatod a nyelvet - és mellette tanulj tanártól is lehetőleg, meg könyvből, amit direkt úgy állítottak össze, hogy a B1-B2 szintről felvigyen C1-re, és amiben a nyelvtan is, a helyesírás is rendben van.
Írtam a kérdésben, hogy tudunk szóban is beszélni. Ezalatt pl voice call-t értek.
Anyanyelvi.
#7,
A mobiltelefon-csomagom korlátlan ingyenes hívásokat és szöveges üzeneteket tartalmaz belföldre és 42 országba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!