Epilepsziás vagyok hogy tanuljak így nyelvet? ha elfelejtem
Mindenki elfelejtené, ha nem gyakorolná eleget. Gyakorolni kell. Az epilepsziától teljesen függetlenül is.
Honnan veszed egyáltalán, hogy az epilepszia összefügg a nyelvtanulással? Én tanítottam valakit, akinek kimondottan jól ment a nyelvtanulás, pedig menet közben kiderült róla, hogy epilepsziás.
Nem mindegy, hogy milyen típusú az epilepsziád, és az sem, mennyire súlyos. Ha egy enyhébb változatról van szó, akkor a tanulási folyamatodat szinte semmiben sem befolyásolja. Sőt! Ha van hozzá érzéked, akkor gyerekjáték az egész :)
Ha annyira súlyos az epilepszia, hogy a kognitív képességeid is sérültek, akkor sem kell kétségbe esni. Egy kicsit több munkát kell belefektetni a dologba, de kellő kitartással és szorgalommal semmi sem lehetetlen. Ilyenkor szerintem nem csak a nyelvtanulásra, de a kognitív képességek fejlesztésére és szinten tartására is gondolni kell.
A másik dolog amit még szeretnék kiemelni, hogy sok esetben nem az a baj, hogy valaki "túl buta" tanulni. A legtöbb ilyen szituációban egyszerűen rosszul választanak maguknak tanulási stratégiát. Emiatt van az igazi kudarc.
Ismerni kell a saját képességeinket, hogy egy-egy területen miként teljesítünk. Senki sem ugyanazokkal a lapokkal indul. Van, aki például a nyelvtanulás terén különösen tehetséges, neki természetesen könnyebb dolga lesz. De van olyan is, aki hónapokig vért izzadhat, és akkor is csak az alapszavakat tudja elmondani.
Viszont, ahogy azt fentebb is írtam, a megfelelő tanulási technika megválasztása rengeteget segíthet. Ha egyedül nem megy, érdemes tanárhoz fordulni, ő támogatni és vezetni tud az utadon. De ha úgy érzed, akkor egyedül is nyugodtan nekivághatsz, nem lesz belőle semmi baj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!