Hol tudnék angolul sorozatokat nézni online?
Sajnos nem nagyon megy az angol. Mindig próbálok mindent, minden szót lefordítani, de többen mondták, hogy ez a legrosszabb dolog.
Szókincsem nem túl nagy, illetve a hallott szöveg értés sem megy a legjobban.
Mondták, hogy a film/sorozat nagyon jó, mert hallom a szavak kiejtését, illetve nincs időm fordítani minden szót.
Erről mit gondoltok?
Nekem a 90-es évtizedben voltak ilyen mániáim, amikor még elég kevés lehetőség volt. Így aztán vadásztam a szinkronizálatlan mozifilmekre (alig volt). Nekem az nem vált be, mert képtelen voltam a vászon felső részét nézni, hogy ne lássam a magyar szöveget, meg külön probléma volt, hogy Kenneth Branagh, Emma Thompson, Keanu Reeves... Aztán elkezdtem rádiót hallgatni, és azóta is azt tartom jónak. A filmen az ember látja a helyszínt, cselekményt, a felét kitalálja (15 éves koromban a jugoszláv tévében néztem westerneket, se szerb-horvátul, se angolul nem tudtam, de egészen jól tudtam értelmezni a cselekményt). Rádiónál ott nincs mese, kiderül, hogy állsz.
Aztán szorgos gyakorlással eljön az az idő, mikor hirtelen nem is tudod visszaidézni, hogy valamilyen információt melyik nyelven hallottad. :) Vagy az a helyzet, amit mi éltünk át, volt a 90-esekben egy film a tévében, amelyiknél valami technikai gikszer folytán az első pár percben még angolul szóltak, utána váltott magyar szinkronra. Miután váltott, akkor eszméltünk rá, hogy akkor eddig angolul beszéltek. :D
A sorozatokat nagy része agyrágógumi, egy pár angol szellemes sorozaton kívül én sosem bírtam ezeket nézni, téged is lebeszéllek, egyenes út az elhülyüléshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!