Kezdő szinten magántanár vagy nyelvtanfolyam a jobb választás?
Mindkettőben lehetnek buktatók. Én például elvileg a tanfolyamot jobban szerettem, mert lehetett egy kicsit lazulni, miközben azért abból is fejlődött az ember, amit másoknak mondott a tanár. És egy jópofa, rokonszenves állandó társaság, hát az jobb, mint egy est a pub-ban, ha volt ilyen, mindig felpezsdültebben mentem haza, mint ahogy a tanfolyamra csattogtam. Ugyanakkor leszűrtem magamnak a megállapítást, hogy egy csoportban sem elsőnek, sem utolsónak nem jó lenni - ez két kurzusba került, ugye. Aztán jártam eléggé speciális nyelvtanfolyamra - latin - ami borzalmas lelki élmény volt, mert havonta kimaradt a három csoporttagból egy, és jött helyette másik, aki, ha amúgy esze általában volt is, de magához ehhez a tanfolyamhoz teljesen hülye volt, és mire beleszokott, már ki is maradt. :D Az eszem megállt, mennyiféle hülye indokkal hagyták abba. Az egyik azt mondta, neki a diplomához kell a nyelvvizsga, és az egyetem nem indított nyelvtanfolyamot, aztán két hónap után mondta, hogy ja, de mégis, többet nem jön. :D Azokról nem is beszélve, akik buták voltak, mint a sejhaj. A tanárok félévente váltották egymást. Két év után abba is hagytam. :D Miközben folyamatosan szerettem volna latint tanulni. :D
Magántanárral egy rizikó van, valahogy nem feromonos vele a tanulás, nem tetszik a stílusa, stb. Már, ha van benne elég lelkesedés, mert nyilván az sem oké, ha a két óra alatt 50 cigiszünetet tart, vagy magyarul beszélget arról, hogy már megint dugó volt az Üllőin. de egy jó magántanárral k* fárasztó két órát végigdolgozni (lásd feljebb, a csoportban a lazulás).
Szóval akárhogy is választasz, mindkettőhöz kell egy kis szerencse.
"egy jó magántanárral k* fárasztó két órát végigdolgozni"
Mondjuk ebből elég azt a tanulságot levonni, hogy ha magántanár, akkor ne legyen 45-60 percnél hosszabb egy menet. :)
"az egy az kevés a haladás tempóját tekintve"
"Minek hörrentesz bele hülyeségeket?" Attól függ, hogy hány naponta egy óra.
Mindenképpen nyelvtanfolyam.
Ha már elkezdted a nyelvet, de megakadsz egy szinten, mert valami nem úgy megy vagy speciális felkészítés kell (pl.nem értesz egy bizonyos nyelvtani részt vagy nem fejlődik eléggé a kommunikációd vagy kell külön egyéni felkészítés nyelvvizsgára stb.) akkor később ahhoz jól jöhet a magántanár. De nem biztos hogy lesz rá szükség, lehet hogy a tanfolyam is elég. Szerintem csoportban egyébként jobban lehet haladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!