Hogyan tehetnék szert egy nyelvvizsgára?
Szia!
én tapasztalatot tudok mondani,nemrég csináltam német középfokút..
abból is több fajta van:TELC,ECL,ÖSD
én Ösd-t csináltam,ilyen osztrák intézeteset,és nehezebbre számítottam..
az írásbeli része 3 részből állt:olvasásértés,hallott szöveg értése és a levél(2 db)
én nagyon meglepődtem,amikor mondták,hogy lehet kérni szótárt,ha valami nem megy..,kétszer éltem is a lehetőséggel..
és tényleg a nyelvtant csak a levélhez kell tudnod,ott jön ki jobban
szóbeli rész,nekem könnyebben ment mint az írásbeli(bár szóban mindig jobb voltam)általános témákra kell számítani,szintén 3 részes:lakóhely bemutatása párbeszédes formában,majd képleírás,és végül pro és contra(vagyis érvelés egy szövegrész mellett)
nagyjából ennyi,bár mondom én csak az Ösd-t ismerem ilyen téren...
A saját példámmal remélem, tudok majd segíteni:
annak idején én voltam nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamon, ami intenzív 4 hét vol, a nyári szünetben.
Hiába volt biztos a tudásom, anélkül nem biztos, hogy ment volna.
Az előkészítőn begyakoroltuk a típusfeladatokat, így nem ért váratlanul a vizsgán.
Szerintem nagyon hasznos, ha nem terhel meg nagyon anyagilag, mindenképpen javaslom az előkészítőt.
Ahhoz meg, hogy melyik nyelvet válaszd, hááát... talán konzultálj a nyelvtanárokkal.
Szia!a 2. vagyok,és az Ösd-ről tudok nyilatkozni,az teljesen biztos,hogy akkreditált(vagyis külföldön elismerik,ez 100 százalék)viszont ahogy írta valaki,ha külföldre mész,hiába van papírod,nem csak azt nézik majd,hanem,hogy a gyakorlatban mennyire tudod elsajátítani az adott nyelvet,mennyire megy a kommunikáció..
így viszont a szintentartás nagyon fontos(mondom ezt én,aki a nyelvvizsga óta egy német könyvet nem nyitott ki,és nem szólalt meg,de tervezem,hogy majd belenézek,és felfrissítem a tudásom,mert anélkül nem megy):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!