Mennyire hiteles az alábbi oldal?
Hát, nem tudom... Úgy kezdődik, hogy
"Azon töröd a fejed, hogy hogyan használd helyesen a pontosvesszőt, vagy hogy hova helyezd a határozószavakat a mondatban? Ha igen, jó helyen jársz."
Szerintem amikor valakinek ilyen kérdései vannak, akkor azon a szinten már ne magyar nyelvű oldalakon keresse a választ.
Aztán random belekattintva egy másik részébe, ezt olvasom:
"Függetlenül attól, hogy angol órán próbálsz egy angol nevet választani magadnak, vagy ..."
Az angolóra egy szó, az "egy" pedig baromira bele van erőltetve ebbe a magyar mondatba (nyilván az angol nyelv hatására). Szóval aki ennyire nem ismeri a saját anyanyelvét se, az ne akarjon angolt tanítani...
Jó, adok neki még egy esélyt:
"Használd az alábbi oldalakat, amelyek bemutatják az angol melléknevek használatáról szóló szabályokat, hogy gazdagabbá és leíróbbá tedd az angol tudásod."
"Leíróbbá"? :D Ez meg nagyon úgy hangzik, mintha valami angol oldalt lefordított volna magyarra...
Inkább hagyd, vannak sokkal jobb oldalak is.
Hiteles mihez, mi célból?
Az oldal egy az egyben gépi fordítása az angol verziónak - [link]
Nem helytelenek maguk az információk, de süt róla, hogy hozzáértő magyarul beszélő ember nem lektorálta a szöveget, nem bizalomgerjesztő.
Maga a cég létezik, legalábbis én pár éve e-mailezgettem velük külföldi nyelvtanfolyamról, akkor megbízhatónak tűntek. A COVID lehet hogy nekik is betett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!