Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért tanultál meg franciául?

Miért tanultál meg franciául?

Figyelt kérdés

2023. aug. 5. 10:13
A kérdező szavazást indított:
Üzleti okokból.
Egyetem miatt.
Kultúra céljából.
Szerelmem miatt.
Véletlenül.
Erőszakkal kényszerítettek rá.
25 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én!?? 🤔🙄🙄
2023. aug. 5. 11:10
 2/13 A kérdező kommentje:

Te!/Ön!

@franciasrac már úgy jött a világra.

2023. aug. 5. 11:12
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ooo... Na jó, kíváncsisagbol, mert szeretem a francia filmeket (eredeti nyelven) nézni.

Tegezhetsz nyugodtan. 😀

Franciasrac helyzeti előnye behozhatatlan.

2023. aug. 5. 12:17
 4/13 A kérdező kommentje:
Én véletlenül.
2023. aug. 5. 12:22
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Véletlenül. :DD Én csak úgy, hobbiból, mert szeretek nyelveket tanulni.
2023. aug. 5. 12:23
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Véletlenül xD
2023. aug. 5. 12:25
 7/13 A kérdező kommentje:

"Erőszakkal kényszerítettek rá..."

Az is egy opció, gyerekek!

2023. aug. 5. 12:35
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
És akinek egész egyszerűen ez volt a második idegen nyelv a gimnáziumban, az mit jelöljön?
2023. aug. 5. 13:08
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Családi okból, egyik nagybátyámnak francia feleség van és mivel a gyerekeik is kint születtek nekik a francia az anyanyelvük, habár valamennyire azért tudnak magyarul is.

Szüleim angolul beszéltek az elején a nagynénémmel de miután volt esküvő és jött az első gyerek is elkezdtek franciául tanulni, ha már a család egy részének így ez az anyanyelve.

Kérdező ha nagyon akarod lehet végülis azt mondani hogy erőszakkal kényszerítettek rá mert abszolút nem volt beleszólásom, még ovis koromban elkezdtek vinni nyelvtanfolyamokra (franciára és angolra is, nagyon biztosra akartak menni), de nyilván örülök hogy így 2 idegen nyelven is folyékonyan beszélek, nem egy nagy traumaként éltem meg. :)

2023. aug. 5. 13:13
 10/13 anonim ***** válasza:
87%
Mert mindig is érdekelt Afrika és az afrikai kultúra. A francia pedig Afrika nyelve. Közel háromnegyede a franciául beszélőknek afrikai vagy afrikai hátterű.
2023. aug. 6. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!