Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Orosz tanuláshoz milyen...

Orosz tanuláshoz milyen anyagokat ajánlotok?

Figyelt kérdés

A Ключ 1 kezdő tankönyvet vettem végig tanárral kb. 8 éve. Idén kezdtem el újra tanulni. A Duolingo-t próbáltam, nem volt hasztalan, de úgy érzem az időm pazaroltam vele. A Penguin Russian Course könyvet, és a Между нами interaktív weboldalt átnéztem, de ezekből nem tudok több tudást kisajtolni, csak gyakorolni. Jelenleg A2-es szinten vagyok a tesztek szerint, írott szövegértés csak ami B1 szintű.

Milyen könyveket lenne érdemes megvenni a továbbhaladáshoz?

Ключ 2, Шаг за шагом 2?

2023. júl. 7. 21:40
 1/9 anonim ***** válasza:
17%
gondold végig, h. a jelenlegi geopolitikai helyzetben mi értelme van oroszul tudni, gondold végig, a háború után oroszország hol lesz a világrendben... ott a google, biztos talász anyagot hozzá.
2023. júl. 7. 23:36
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
1. Még mindig sokkal hasznosabb az orosz, mint mondjuk a spanyol. Sokkal többször ütközöl oroszokba vagy oroszul is beszélő kazah, üzbég, belorusz, ukrán stb. atyafiakba, mint spanyolokba.
2023. júl. 8. 07:48
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Russian with Max

Van honlapja, youtube es telegram csatornaja is.

2023. júl. 8. 08:12
 4/9 anonim ***** válasza:
90%
Ключ 2t nézd meg a boltban mindenképp, az egyesnél mi jól meglepődtünk, hogy nincs benne javítókulcs... anyám tanít, tehát nem egyedül tanulom, de néha így is hiányzik. önálló tanuláshoz nem tudom mennyire szerencsés.
2023. júl. 8. 18:36
 5/9 anonim ***** válasza:
15%

minek erőlteted, ha ennyire nem megy? eltelt közel 10 év, és még mindig csak alapfokon vagy.

amúgy erwin tschirnernek van egy orosz szókincs c. könyve...

2023. júl. 10. 23:56
 6/9 A kérdező kommentje:
#5: Írtam, hogy nem foglalkoztam vele 8 évig, nemrég kezdtem újra tanulni. Köszönöm a könyvajánlást!
2023. júl. 11. 00:05
 7/9 anonim ***** válasza:
35%

Sok sikert!

Kötelező volt, ezért utáltuk. Tanítani sem tudták, mert a háború után gyorstalpalón végeztek, néhány órával jártak a gyerekek előtt.

Később sem akartak orosz szakra jelentkezni. Aki történelem-magyar szakra jelentkezett, azt besorolták vagy magyar-orosz, vagy töri orosz szakra.

Rosszak voltak a könyvek, átpolitizált, nagyon primitív szöveggel.

Később, 90-től ugyanezeket képezték át angol, német szakra. Nem csoda, ha iskolában 12 év alatt sem tanulnak meg idegen nyelvet.

2023. júl. 11. 23:45
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon gazdag az orosz kultúra, az irodalom, a zeneművészet, színházművészet, opera, balett, képzőművészet. Nem tévesztendő össze a szovjettel.
2023. júl. 11. 23:47
 9/9 anonim ***** válasza:
ahogy előttem is írták, Kljucs könyvek megfelelőek (még egyedül is), nyelvtanhoz és szókincshez pedig a Pons könyveket ajánlom. Ha egy bizonyos szintet elértél, akkor pedig filmnézéssel még könnyebben megragadhatnak a dolgok. :) Ügyesen!
2023. júl. 14. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!