Ki milyen gyorsan tette le a nyelvvizsgát?
Kíváncsiságból kérdezem, kinek milyen gyorsan sikerült 1-1 nyelvből nyelvvizsggáig eljutnia?
(ha lehet nyelvet is írjatok, illetve szintet)
Angol felsőfokút 10. osztályos gimnazistaként úgy hogy általános óta tanulom, német középfokút végzősként úgy hogy 4 évet tanultam.
Mindkettőt kötelező jelleggel tanultam az iskolában, külön nyelviskolába / magántanárhoz nem jártam.
Németül,1.osztályos korom óta tanulok,a középfokú nyelvvizsgát 8.osztályban tettem le, a felsőfokút 11.-ben.
Angolt 7.-ben kezdtem el tanulni, abból még nincs nyelvvizsgám, de ősszel tervezem az emelt szintű érettségit belőle.
18/L
Olasz C1 - 5 éves kéttannyelvű gimi végén.
Angol B2 - Általános 1.-től kezdve tanultuk. Kb. 23 évesen tettem le, de még előtte el kellett végeznem egy fél éves felkészítőt hozzá, mert nem voltam biztos magamban. (Nagyon jó ezek szerint a közoktatás. :D)
Spanyol C1 - két tannyelvű gimi végén, tehát kb. 5 év.
Angol B2 - kb. 8 év után, azt általános 3. osztályától tanultam, és gimi közepén csináltam meg.
Angol C1: 10. osztályban (első idegen nyelvem volt, általános iskolában kezdtük)
Német B2: 11. osztályban (ötödik éve tanultam a nyelvet)
Német C2: felnőttként (akkor 7 éve éltem és dolgoztam Németországban)
Angolt 2018 óta tanultam, idén áprilisban raktam le a nyelvvizsgát. Igazából számítógépes játékokból tanultam meg angolul, az órákat a suliban nem vettem komolyan.
Csinálgattam angol emelt érettségiket, meg megvettem a nyelvvizsga központ felkészítő könyvét és 1 hónap napi 1 óra tanulással meglett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!