Ajánlanátok kb. 50 oldalas angol nyelvű könyvet? (regény, novella)
Figyelt kérdés
2023. júl. 2. 12:17
1/15 anonim válasza:
oxford bookworms sorozat bármelyik része
2/15 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm meg is találtam:)
2023. júl. 2. 12:31
3/15 anonim válasza:
Picture of Dorian Gray
The Yellow Wallpaper
4/15 anonim válasza:
Te milyen szinten vagy angolból? (1-es voltam)
5/15 anonim válasza:
Ja, a bookworms-ban sok jó regényt megtalálsz rövidítve, nyelvileg egyszerűsítve. Asszem 5 nehézségi fokozatba sorolják ezeket.
6/15 A kérdező kommentje:
4# Családtagomnak van szüksége rá:)
2023. júl. 2. 13:06
7/15 anonim válasza:
én mondjuk képregényeket is szoktam angolul olvasni, pl. nosztalgiából Asterixet, meg Lucky Luke-ot.
8/15 anonim válasza:
Ja, hát benne van a lényeg az írásodban, "nyelvileg egyszerűsítve". Pár napja beraktam ide, mekkora egyszerűsítés van. Ha az kell... Elvégre a száraz kenyér is a téliszalámis-vajas-zöldpaprikás-sós szendvics egyszerűsítve :D
9/15 anonim válasza:
A nyelvtanulói sorozatokon kívül az a kérdés, hogy van-e pl. olyan regénysorozat, amit kedvel a rokonod. Én pl. mindig sokat olvastam, és a legtöbb regényciklusnál nincsenek lefordítva az előzménykötetek, kiegészítő kötetek, még a létezésükről sem tudni, amíg az ember meg nem nézi goodreadsen (esetleg a moly.hu oldalán az angol kiadásnál). Ezek jellemzően pont 20-200 oldal között szoktak lenni. Engem személy szerint ezek motiváltak az olvasásra, míg a nyelvtanulásra fejlesztett egyszerűsített olvasmányok nem. Csak tipp, nekem annak idején a Penguin bookst ajánlották szerintem.
10/15 anonim válasza:
Semmi részletes indokot nem írt miért kéne a családtagjának ez az izé. A bookwormosdi az rettenetesen kifaragja az életet a könyvekből. Pár napja, hete, bemásoltam ide az egyik könyv kétféle verzióját. magamtól azt hittem volna, hogy kigyomlálják belőle a furi szerkezeteket, kettécsapják az összetett mondatokat, satöbbi. Nem. Az egészet egy pár oldalas novellává zsugorítják. Ennek nyilván van értelme, mikor valaki az angolba beleharap. Később annyira nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!