Origo nyelvvizsga fellebbezés, mennyire éri meg? úgy érzem nagyon lepontoztak, többi lent
szóval erősen gondolkodom, hogy élek a fellebbezéssel, de természetesen azért is egy vagyont kellene fizetni, és nem 1-2 pontról van szó
van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? érdemes? illetve ez mennyi időt venne igénybe? én megkapom az adott feladatsor megoldókulcsát?
Origó, mire számítottál?
Nemzetközileg el se fogadják, mert olyan gyenge, ezen úgy próbálnak kompenzálni, hogy szivatják a népet, meglegyen a bukási statisztika :D
gondolod? az az igazság, hogy nagyon el vagyok keseredve, egyetemi felvételihez kell a pont, és leginkább a szóbeli miatt aggódtam, hogy nem lesz meg és az az egyetlen ami sikerült
nagyon ledöbbentett
tudom, hogy szánalmas, hogy azt hittem , hogy sikerülni fog, de a beszédértés miatt voltam a legnyugodtabb és az lett a legrosszabb, és nem értem egyszerűen, válaszoltam minden kérdésre, és beszélgettem a vizsga végén a többiekkel, mert nagyon hülye történet volt a szöveg, és azt hittem valamit félre értettem, de nem, ugyanazt értettük mindannyian, és a válaszokat is egyeztettük, hogy ki mit írt, az is stimmelt, meg sem fordult a fejemben, hogy ezen elbukom..
és tudom, most biztos fogom kapni az oltásokat, hogy többre értékeltem a tudásomat, mint ami, és lehet, hogy így van, mert ez most nagy arconcsapás volt, oda az egyetem... ami leginkább nem megy az sikerült, és ami a legjobban megy az lett a legrosszabb..
alig várom hogy elmehessek megnézni, mit rontottam el, de valszeg fellebbezni sem érdemes hiszen ennyi pontot fixen nem fognak adni
Hát, de lagalább szembe jött a valóság....
Egyszer úgyis fel kellett ébredni.
általában beletörődöm ha nem megy valami, de ezt azért nehéz elfogadnom, mert az angol gyakorlati részét sosem használtam, a szóbeli nem is gyakoroltam, úgy voltam vele, hogy lesz ami lesz
konkrétan 100%-ban úgy tanultam az angolt, hogy filmeket/sorozatokat néztem, valamint podcastokat hallgattam, ebből kifolyólag szerintem érthető, hogy pont egy fordított végkimenetelt vártam volna
de most már mindegy, leghamarabb június elsején tudok elmenni megnézni
Azon kívül hogy ideböfögöd a panaszáradatot és a baromságokat valami kézzelfogható bizonyítékod van hogy "nagyon lepontoztak" vagy ennyi az összet?
Így hogy nem tudsz semmire hivatkozni teljesen felesleges a fellebbezés a magánéleted pedig végképp nem érdekli se a nyelvvizsgacentrumot sem minket hogy emiatt nem mész egyetemre. Objektív módszerrel mérik a tudásodat ott van a feladat - ha megoldod akkor megkapod a nyelvvizsgát ha nem akkor nem. Az hogy leírsz ilyeb önsajnáltató szöveget egy fellebbezésben maximum jót röhögnek rajta.
Ha kész tényeket tudsz mondani hogy erre és erre a feladatra ezt és ezt írtad ami vélhetően helyes de a javítótanár nem adott rá pontot akkor azt felülvizsgáltatják egy másik tanárral, ennyit tudnak tenni. Ez nem óvoda vagy általános iskola hogy a tanító néninél bekönyörgöd magadnak a jobb jegyet.
kedves 8-as,
nem tudom te milyen alapon engedsz meg ilyen stílust magadnak
az, hogy anonim emberektől valamiféle tanácsot bátorkodok kérni, esetleg kiírom magamból a bánatomat, az még nem önsajnáltatás, és nyilván egy fellebbezésben a megoldásaimat és a megoldókulcsot vetném össze
ha végigolvastad az "ideböfögött panaszáradatomat" akkor láthattad, hogy elfogok menni jövőhéten a dolgozatot megtekinteni, illetve afelől is érdeklődtem, hogy a megoldókulcsot is megmutatják -e, hiszen ha nem tudom mi a jó megoldás, akkor én sem tudom mi alapján az újraértékelést kérvényezni
az, hogy én elöljáróban/látatlanban úgy érzem, hogy lepontoztak, az egy dolog, nem tényszerű kijelentés, ezért írtam azt, hogy "úgy érzem", hiszen én írtam a vizsgát, emlékszem, hogy ment, és hogy miket válaszoltam, valamint a többiekkel is egyeztettem - ezek alapján mertem ilyet feltételezni, persze úgyis kiderül ha nem így van
továbbá nem rémlik, hogy a GYK szabályzatában meg lenne említve az, hogy tilos ide személyes élményt vagy panaszt leírni, pláne anonimként, ugyanúgy, ahogy neked sem tilos ilyen embertelen módon lehordani a másikat, de könnyen megkímélheted magad az ilyen fáradtságtól, ha nem olvasol végig olyan témát ami téged nem érdekel
6-os nemzetközit azért nem akartam tenni, mert nem tervezek külföldön tanulni egyelőre, leginkább itthon lenne a papírra szükségem hosszútávon, a nemzetközit pedig tudtommal 2 évente meg kell ismételni, most azt nem tudom hogy azt 80-90 ezer ft vizsgadíjat is újra- és újra ki kell e fizetni
7-es az a baj, hogy korábban nem voltam külön nyelvvizsgázni, van egy orosz közepem de azt az emelt érettségihez kaptam korábban így nem volt tapasztalatom
próbáltam a neten utána nézni, hogy hova lenne érdemes menni, de ahogy az origoról, úgy más nyelvvizsga központokról is elég vegyes véleményeket olvastam, nehéz volt leszűrni a konklúziót, hogy most melyik lenne a legideálisabb, és anno a középiskolai tanárom állandóan az origot meg az euroexam-et emlegette, de az utóbbiról mindenhol azt olvastam, hogy az a legnehezebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!