Hol lehetne hatékonyan, ténylegesen is megtanulni egy nyelvet online?
Az olasz duolingo nyelvtant is magyaráz valamennyire, úgy emlékszem, de nem tudom, a dán mennyire tartalmas ilyen szempontból.
Hát nem tudom, a nyelvtan az szerintem olyan dolog, hogy jó, ha az ember a legelején az anyanyelvén, vagy max. esetleg egy olyan nyelven hall-olvas (vagy olyan nyelven tanítják neki élőben), amit nagyon-nagyon jól, azaz magas szinten beszél, de mégjobb, ha az anyanyelvén.
Aztán ha már megvan egy vasbeton erősségű, megrengethetetlen alap, akkor a továbbfejlesztés már történhet online...
A Duolingo az meg alapmondatok megtanulására épül. Olyan tanulásra jó, hogy gyakoroltatja veled, amit nem tudsz. Tehát ha 3.-jára nem tudod, hogy mi az, hogy Szia! Hogy vagy? Akkor 4. jére megmondja. 20.-jára meg csak megjegyzed. De nyelvtant, érdemben szavakat, nyelvi logikát, horribile dictu adott nyelvi kultúrát tanulni egyáltalán nem lehet belőle/vele.
"A Duolingo ... nyelvtant, érdemben szavakat ... tanulni egyáltalán nem lehet belőle/vele."
Hány nyelven próbáltad már? Minden nyelven mást és mást tudhat attól függően, hogy hol tart a fejlesztése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!