Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Írjak a nyelviskolában tanító...

Írjak a nyelviskolában tanító tanáromnak, hogy jövőhéten késni fogok az óráról?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 22. 20:47
A kérdező szavazást indított:
Aznap amikor késel, írj egy rövid emailt
Ne írj neki, hanem amikor megérkeztél, kérj elnézést a késésért
4 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem írj neki, abból baj nem lehet
2023. ápr. 22. 20:48
 2/3 anonim ***** válasza:
26%
irj neki, semmi problemad nem lesz belole, o viszont veled nem szamol igy lehet lesz ideje a magan jellegu dolgaira
2023. ápr. 22. 20:51
 3/3 anonim válasza:
82%

Nem lehet tudni mekkora késés. 5-10 perces késéssel én biztos nem írnék és a tanár sem kérné számon. Főleg nyelvsuliban az a néhány perc a bemelegítés, amíg bevárják az esetleges későket. :)

15 perc felett már illene szólnom előre és nem akkor magyarázkodnom, amikor megérkeztem:

1. a diákoknak és a tanárnak is irritáló amikor megszakad az óra, mert a késő elkezdi magyarázni, hogy miért is késett.

2. óra után lehet a tanárnak más dolga van, sietne el, nem érne rá meghallgatni.

Plusz ha zsúfolt a terem, az óraadó is meg tudja kérni a többieket, hogy hagyjanak egy helyet neked szabadon közel az ajtóhoz. Pont voltam egy helyen, ahol úgy maradtam le az első 15 percről, hogy jelen voltam, csak a késők miatt nem tudtam odafigyelni, mert másztak át rajtam folyton.

Ne aggódj a tanár miatt, hogy mit szól. Hidd el, a tanár mindenféle emailt kap, még olyan diákoktól is akik kötelességüknek érzik a magánéletüket szükség nélkül az orrára kötni. :) Fel van készülve arra, hogy emailt kap, nem fogja őt zavarni. :)

2023. ápr. 22. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!