Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyek a leghatékonyabb...

Melyek a leghatékonyabb nyelvtanulási módszerek?Gaál Ottó, Makara,Berlitz, vagy mások által kidolgozott? Lehetőleg személyes tapasztalatokat kérek.

Figyelt kérdés

2023. ápr. 5. 16:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az, amit most(!) azonnal(!) elkezdesz és minden(!) nap legalább(!) 20-30 percig csinálsz.
2023. ápr. 8. 11:58
 2/13 anonim ***** válasza:
21%

Bármelyik normális nyelvtanulós könyvsorozat, ha az elején vagy, akkor tanárral.

Értem én, hogy ha renyhe az agyad, akkor a tanulás szóra összeszorul a gyomrod, de anélkül sajnos nem megy. Egyszerűen tanulni kell. Bele kell nyomni irgalmatlanul sok időt és elég sok erőfeszítést.

2023. ápr. 10. 21:45
 3/13 A kérdező kommentje:
Nem szorul össze a tanulás szóra a gyomrom. Két diploma után meg főleg nem. Te viszont egyáltalán nem a feltett kérdésre válaszoltál.
2023. ápr. 10. 22:01
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egyénfüggő is, hogy kinek milyen tanulási módszer válik be legjobban. Én pl. angolt felsőfokon beszélem, és így kezdtem el a munkahelyemen a németet tanulni, tanár járt a munkahelyre tanfolyamot tartani, a cég fizette. Nagyon jól ment nekem, be is raktak magasabb szintű csoportba, de én tisztában voltam a hiányosságaimmal. A nyelvtannal semmi gondom nem volt, a szókincsem viszont nagyon gyér volt. A végén azt mondták, hogy elértem a B2 szintet, de igazából alig tudtam megszólalni, mert hiányzott a szókincs. Aztán elkezdtem a Duolingo-t, és nekem nagyon bejött, sikerült vele a hiányzó szókincsemet pótolni, meg egy rutinra szert tenni. Most már nem gond a megszólalás, és pl. állásinterjún sem jelentene gondot, ha németül kell megszólalnom.
2023. ápr. 12. 14:15
 5/13 anonim ***** válasza:

"Két diploma után"

Akkor már némi nyelvtanulási rutinod is van. Miért kéne új módszer után nézni? Tanulj, ahogy eddig, nem?

2023. ápr. 12. 16:10
 6/13 anonim ***** válasza:

Ez főképpen nyelv kérdése lesz. Más-más nyelvre, más-más módszer jó.

Először mindenféleképpen legyen kiválasztva pontosan egy, azaz egy darab nyelv!

Akkor tudok neked segíteni.

Melyik nyelvet szeretnéd tanulni?

2023. ápr. 12. 17:34
 7/13 A kérdező kommentje:
Francia nyelv.
2023. ápr. 12. 19:58
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem az a jó, ha minél több fajta inger, élmény ér az adott témához kapcsolódóan, amit tanulsz. Mikor pl: egy szót tanulsz akkor nem csak hallod, de látod esetleg érzed is, az agynak legyen minél több kapója, amivel hozzá tudja kapcsolni az új infót a régiekhez. Mikor igét, akkor lehet az is jó, ha látod hogy ugrik..

És ne feledjük el, magunkban is mondhatjuk adott nyelven éppen amit csinálunk, mi az amit látunk, eszünk, hallunk stb..

2023. ápr. 17. 10:20
 9/13 anonim ***** válasza:
9%

"Te viszont egyáltalán nem a feltett kérdésre válaszoltál."

Hát dehogynem:

Í'Bármelyik normális nyelvtanulós könyvsorozat'

Analfabéta volnál?

2023. ápr. 19. 21:03
 10/13 A kérdező kommentje:
"Analfabéta volnál?. Te unatkozol, és azért írogatsz ide, hogy kötekedj, vagy közönséges troll vagy? Normális emberek,normális válaszai érdekelnek akik legalább arra képesek, hogy a kérdést felfogják.
2023. ápr. 19. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!