Aki 2 vagy több idegennyelvet beszél, milyen nehéz átállni egyikről a másikra? Mennyi idő kell, hogy ne az egyik nyelven jussanak eszedbe szavak, ha át kell állj a másikra?
Tolmácsnak jellemzően egyik nyelve az anyanyelv amire vagy amiről tolmácsol.
Én két idegennyelvet és a tetszőleges időben való váltást kérdeztem amit elsajátított valaki.
Én több idegen nyelvre vonatkozóan válaszoltam, törölték...
Azt írtam, hogy pl angol és francia között azonnal váltok gondolkodás nélkül.
Én 4 nyelvet beszélek, leszámítva a magyart. Németet, angolt, franciát és olaszt.
Eleinte iskolában a németet kezdtem el, majd jött mellé az angol. Szerintem ezt a kettő nyelvet könnyű egymás mellet/után tanulni, ugyanis a kettő eléggé hasonlít. Mellette kezdtem el a franciát, viszonylag az is jól ment. Amikor viszont belekezdtem az olasz a, akkor éreztem, higy ez így Már egy kicsit nehezebb, ugyanis sok nyelv keveredik a fejemben. Persze egy idő után belejöttem és mostanra elég jó vagyok belőle :D
Szerintem nem olyan nehéz, csak akarni kell. Sok sikert a nyelvtanuláshoz;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!