Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Átlag halandóként van esélyem,...

Átlag halandóként van esélyem, hogy valaha beszélek majd 4 nyelven?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, jelenleg egy idegennyelvet se tudok beszélő szinten, de az érdeklődési köreimből adódóan jó lenne egyszer.
2023. márc. 20. 20:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szorgalom, pénz.
2023. márc. 20. 20:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz egyszerű, de végül is megoldható.
2023. márc. 20. 20:52
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van ismerősöm, aki beszél 3 idegen nyelven épkézláb szinten + magyarul. Én angolul és németül beszélek folyékonyan, mellette valamennyire egy harmadikon, meg nyilván a magyar. Mindketten huszonévesek vagyunk és kb 8-10 évesen kezdtünk nyelvet tanulni, de nyilván szorgalommal ez behozható később is bőven.

Ha mondjuk anyanyelvi szintre gondoltál, az jóval nehezebb, én most arra a szintre gondoltam, amin már élvezhetőek a könyvek, filmek, újságcikkek a célnyelven, tudsz rajta beszélgetni hétköznapi és a munkádhoz kötődő témákról pl.

2023. márc. 20. 21:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Én 25 vagyok, ősszel tervezem lerakni a C1-es angolt. Németből alapszinten tudok, ezt B2-re szerintem fél év alatt feltudom húzni.

Japánul tervezek még tanulni mint 3. nyelv, ehhez N5 szinten minden anyag rendelkezésemre áll angol nyelven, elvileg 2200 óra alatt meglehet tanulni N2-es nyelven és ez lenne a célom. Ez kb. 2 év napi 2-4 óra tanulással.

Szerintem teljesíthető tekintve hogy nekem is hasonló céljaim vannak, de mindenképpen az angollal kezd, ha alapszintről kezdenéd mindenképpen kell egy tanár aki B1-es szintre legalább felhúz, utána csak szókincs, kifejezések és beszédkészség és meglesz a C1. 1 év alatt simán meglehet tanulni alapszintről B2-es nyelvvizsgáig angolul. B2-ről ha C1-re szeretnél lépni, akkor angol könyveket ajánlok hangos olvasással olvasni. A könyvből kiírod azt a mondatot és szót amit nem tudsz és olvasod tovább. A könyv befejezése után megtanulod azokat a szavakat amiket kiírtál és olvasol egy új könyvet.

Kellemest a hasznossal.

2023. márc. 21. 01:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!