Mihez képest, kinek és milyen körülmények közötti nyelvtanulásról van szó?
Nekem X évesen, nulla motivációval és nulla nyelvtanulásra szánható szabadidővel nagyon nehéz lenne. :)
Annak viszont, aki odamegy a nyelvterületre, hogy ott éljen, és mondjuk még csak 5 éves, nagyon könnyen megy. :)
2023. márc. 11. 21:34
2/12 anonim válasza:
Hasonló az oroszra. Szlovákra, horvátra. 7 esetben ragozunk. 3 nem van benne, ý,ą,ę, maradtak fenn a egyházi szlávból
2023. márc. 11. 22:39
3/12 anonim válasza:
Amúgy miért kell szláv nyelveket tanulni? Szereted?
2023. márc. 11. 22:41
4/12 anonim válasza:
Nem könnyű. Bár a 2. válaszolót cáfolom, a lengyelben ý betű nincs. Van viszont pár egyéb finomság :) Sokan a kiejtéstől szoktak félni a legendás mássalhangzó-torlódások miatt, de az közel sem olyan vészes általában, mint amilyen a híre.
2023. márc. 11. 23:46
5/12 anonim válasza:
A top3 legnehezebben megtanulható európai nyelvben (nyilván a magyarral együtt) benne van. Szerintem.
2023. márc. 12. 00:46
6/12 anonim válasza:
Mi a gondod a szláv nyelvekkel, meg hogy szerinted "kell" tanulni?...
Mitől félsz?
Kérdező egyetértek az egyik válaszolóval. Top legnehezebb nyelv Európában. Az, hogy meg mennyi idő, az a készségtől, motivációtól és időtől függ.
Én tanultam szlovén nyelven, de a lengyelt én szerintem nem tudom megtanulni.
2023. márc. 12. 10:22
7/12 anonim válasza:
Amúgy meg hülyeséget beszél a #2 aki gyaníthatan a #3as is.
Annyiban hasonlít a többi szláv nyelvre, hogy szláv. Így van bizonyos szláv nyelvekkel némi kölcsönös érthetőség. Ez főleg az alcsoportokra jellemző (nyugati, keleti, délszláv). De a lengyel és a bolgár ebből a körből némi kivételt képez.
2023. márc. 12. 10:25
8/12 anonim válasza:
Amúgy nehéz a lengyel nyelvtan, keressetek rá a Youtube-on. Mit láttok?
2023. márc. 12. 11:51
9/12 anonim válasza:
6: A baszk és az ír után max a harmadik legnehezebb európai nyelv lehet a lengyel, bár lehet, még a litván is megelőzi.
5: Ezekhez képest a magyar nehézsége sehol sincs.
2023. márc. 12. 13:58
10/12 anonim válasza:
Megfelelő motiváció kérdése. Én úgy kerültem ki Lo-ba egyetemre, hogy semmit sem tudtam lengyelül. Volt egy egyéves intenzív nyelvi előkészítő, utána annyira tudtunk, hogy elkezdhettünk egyetemre járni. Aztán egyre jobban ment. Persze sok haver, fanta stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!