Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet lehet a leggyor...

Melyik nyelvet lehet a leggyorsabban megtanulni B2 szinten?

Figyelt kérdés
Körübelül 2,5 évem lenne rá, mert a mesterképzés amire megyek elvár a C1 mellé egy B2 nyelvizsgát is már. A C1 angolból van meg, anglisztikás voltam, de már vagy óvoda óta tanulom az angolt, szerintem bőven C1+ szinten beszélem. Elvileg jó a nyelvérzékem is. Franciát tanultam kicsit gimiben, tudok bizonyos szintig, főleg a passzív tudásom jó, meg azért mert rengeteg szó hasonlít az angolra, de én még így is nehézkesnek érzem, főleg a nemek miatt. Úgy hallottam aki angolból tud, annak az egyik a legkönnyebb a norvég. Aki tanult, tapasztalat? Más nyelvek is jöhetnek, főleg azoktól akik hasonszőrben vannak/voltak mint én

2023. febr. 15. 23:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
72%

"Tényleg az a legfontosabb, hogy gyorsan menjen?"

Sztem az a legfontosabb, hogy ezt az idétlen és értelmetlen követelményt a lehető legkisebb energiával teljesítse. Mindenki ilyenkor akadémikusnak képzeli magát, és elkezd itt bölcselkedni, hogy idegennyelvek így meg úgy fontosak. Ez a két idegennyelv egy nagy baromság. Ezt kellene inkább eltörölni mindenütt. Angolon kívül semmilyen idegennyelvre nincs szükséged, már mindenhol alap, hogy angolul beszélnek. Amit ezen a nyelven nem talsz meg irodalmat, azt nincs is értelme más nyelven se elolvasni. Szóval soha nem fogja használni a második idegennyelvet sehol. Még érdekes módon német multicégek is angolt követelnek, mert még ők is tudják magukról, hogy semmit nem ér a nyelvük.

2023. febr. 16. 06:11
 12/18 anonim ***** válasza:

Szerintem olyan nyelvet lenne érdemes tanulnod ami érdekel. Az érdeklődés nagyon fontos a motivációhoz, a motiváció meg a nyelvtanuláshoz! Melyik nyelv hangzása,kultúrája, világa

tetszik? Azt tanuld, ha élvezni is akarod a folyamatot.

2023. febr. 16. 10:11
 13/18 anonim ***** válasza:

Szerintem csinálj egy francia szintfelmérőt, ha azt tanultad és jó a passzív tudásod. Ha megteheted, akár 1 alkalommal akár online tanárral mérd fel a tudásod. A passzív tudást nem olyan nehéz gyakorlással aktívra cserélni. Ha állsz egy erős B1 szinten franciából, akkor én megfontolnám a helyedben, hogy inkább a franciát venném elő, 2,5 év alatt onnan szerintem nem lehetetlen középfokra gyúrni. A legkönnyebb nyelvnek az olasz-spanyol van kikiáltva, csak ha téged ezek a nyelvek nem érdekelnek, szerintem nehéz lesz a tanulás, a francia meg talán érdekelt, azért is választottad a gimiben.

A svéd az egyik legkönnyebb nyelv egy angolul jól beszélő ember számára, csak ahhoz nem fogsz találni annyi anyagot, mint mondjuk egy franciához vagy olasz/spanyol nyelvhez, és magántanárt-tanfolyamot is nehezebb találni, nehezebb válogatni. De amúgy, ha googlebe beírod, hogy easiest languages to learn for english speakers, akkor elég sok tippet fogsz találni, de én a tananyagok, magántanár elérhetősége miatt vagy a franciát, vagy az olaszt/spanyolt választanám a helyedben. Illetve, ahogy írtam, ha egy jó passzív tudásod van franciából, akkor én lehet arra feküdnék rá, de engem mondjuk mindig is a francia érdekelt volna ezekből, a másik kettő nem.

2023. febr. 16. 11:26
 14/18 anonim ***** válasza:

Sajnos amely nyelvben nincsenek nemek, azok a nyelvek:

* Lehetnek könnyűek (választhatsz olyat is, ami magyarnak könnyű), viszont nem sok hasznot hoznak

* Lehetnek olyanok, amikből több haszonra számíthatsz, de nem olyan könnyűek.

Kedves kérdező, gondolkodj el, hogy tényleg egy olyan nyelvet választanál, ami könnyű!

2023. febr. 16. 18:03
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Őszintén, a szívem a franciához húz nagyon, de tanulás után én bevallom, nekem nehéz, főleg a nyelvtana miatt. Ezért azt most valószínűleg jegelem, és akkor térek vissza rá amikor nem muszáj időben letudni.

Eddig úgy néz ki olasz lesz, a spanyolnál jobban tetszik a hangzása, és állítólag egy angolul beszélőnek az egyik legkönnyebb

2023. febr. 16. 21:41
 16/18 anonim ***** válasza:
C1-es angollal azt a nyelvet tanuld, ami tetszik.
2023. febr. 17. 06:35
 17/18 anonim ***** válasza:

A többiek kőkeményen hazudnak!

Tanuld, kedves, az isisZulut, azt én beszélem!

2023. márc. 9. 04:11
 18/18 A kérdező kommentje:
Mármint, isiZulu? Ha már trollkodsz, tudni kéne a nevét jól:)
2023. márc. 24. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!