Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Duolingon érdemes tanulni?

Duolingon érdemes tanulni?

Figyelt kérdés

Mindig is szkeptikusan álltam ahhoz, hogy sok példamondattal meg lehet tanulni bármilyen nyelvet. Most latinul kezdtem tanulni, de ezeket a példamondatokat magyarázat nélkül nem igazán tudja befogadni az agyam.

Pl.

"Livia non in urbe studet."

A megoldás szerint ennek a jelentése:

"Livia does not study in the city."

Tehát azt a mondatot, ami szerintem "Lívia nem a városban tanul" jelentéssel bír, úgy kell lefordítani, hogy "Lívia nem tanul a városban". Értem, hogy a köcsög angolok ezt a két mondatot megkülönböztetni se tudják, de a normális embereknek azért jó lenne valamilyen támpont, hogy most tulajdonképpen mit is jelent ez a mondat.

2023. jan. 29. 22:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
56%
10 es igen én is v ettem mellé 1 RENDES online oktató oldal anyagait, ahol van magyarázat és minden más, a duo-t csak gyakorolni használom, meg a ranglista, igy elég jó hogy a "rendes" oldalon van magyarázat.
2023. febr. 25. 16:39
 12/15 anonim ***** válasza:

"Akkor lenne hatásos alkalmazás ha a feladatok mellé leckénként szószedet és nyelvtani szabály is lenne mellékelve."

Az olaszhoz nyelvtani magyarázat is, és rákattintva a szavakra ott a jelentés. Aki másmilyen szószedetet szeretne, legjobban jár, ha csinál magának, addig is használja, tehát tanulja a szavakat.

2023. febr. 25. 18:54
 13/15 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem a szó jelentését minden tanfolyamon jelzi . :)
2023. febr. 26. 10:20
 14/15 anonim ***** válasza:
85%

Sztem jó a duolingo. Én egy hónapja kezdtem egy olyan nyelvvel, amit koràbban már nyelvkönyvből elkezdtem, de akkor nem nagyon jutottam vele semmerre, viszont a duolingo-vel érezhetően elkezdtem fejlődni. Persze, kell utánajàrás, plussz szótárazás, annyira azért nem alapos. Pl igeragozást annyira nem rágtuk át , de már múltidőt vesszük…

A másik bajom nekem is az, h ugye angolul tanulok oroszul és elég soxor a magyar fordítás jobban visszaadná, pl az angolban ugye ‘you’ , mindegy h egyes vagy többesszám, az oroszban meg nem.

Dehát ez van, még ennek is örülök ( legalább hasznos h angolul megtanultam😌)

2023. máj. 3. 13:12
 15/15 anonim ***** válasza:
43%
13 vagyok, nem tökély de teljesen ingyen teljesen okés program.
2023. máj. 3. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!