Hogyan legyek magabiztosabb szóban angolul?
Nyelvizsgára készülök, és mindig magabiztosnak érzem magam angolból. A jegyeim is jók. Mégis, ma mikor felszólított rögtönzött felelésre a lektor, akkor alig tudtam nyögni, remegtem. Pedig csak azt a kérdést kaptam, hogy "What makes you angry?".utólag persze rengeteg ötletem van, de akkor nem ment. Tanácsokat, tippeket kérnék, hogy hogyan legyek magabiztosabb.
Előre is köszönöm
"Egyáltalán nem írt hülyeséget a 7-es amúgy."
Csak abszolút nem a kérdésre válaszolt. Mint ahogy te sem. Meg mint ahogy én sem. :D
Kedves "kilences". Esetleg nezzed meg a Rosetta Stone teljes kurzusat alapfoktol a felso szintig. Ha talalsz benne egyetlen mondat nyelvtani magyarazatot, akkor te nyertel. Bemutatja a nyelvtant ugy, hogy neked kell rajonnod a szabalyokra.
Pont az a baj idehaza, hogy megtanitjak a nyelvtant, es egy rakas szot, de azt keptelen vagy "elesben" hasznalni.
Vagy olvass el egy konyvet Lomb Katotol. (Talan hallottal mar rola)
Esetleg beszelgess el a fiammal, aki Malajziaban nott fel, igy angolul, malajul es kinaiul beszel. Angolbol most (9 evesen) nyelvvizsgazott. Szerinted kint mennyi nyelvtant tanult? (Persze a pre-school-ban es az international school-ban mar elkezdtek, de meg ott is inkabb a kiejtes volt a fontos. Pl. szazaval tanultak a betukapcsolatokat. Amit idehaza meg sem emlitenek a nyelvorakon.)
Azt ugye tudod, hogy ha kikoltozol kulfoldra, a gyerekedet beteszik egy anyanyelvi osztalyba, mert "majd rajon"? Egy ev alatt siman megtanuljak HASZNALNI a nyelvet. Nem tudjak, hogy "future in the past", csak beszelnek.
Az akcentusos beszedre irt tanacsom is "osszehordott"? Mi ertelme van annak, amikor azt olvasom, hogy idehaza az angol erettsegit ujra akarjak irattatni a diakok, mert a hanganyag visszhangos volt, es akcentusos? Az utcan irodalmi angolt beszelnek?
Picit lehetnel udvariasabb. Lehet, hogy a kulfoldon toltott par evem (evtizedem) azert adott nemi alapot arra, amit leirtam.
Es vegezetul:
"Language acquisition does not require extensive use of conscious grammatical rules and does not require tedious drill.
Acquisition requires meaningful interaction in the target language - natural communication - in which speakers are concerned not with the form of their utterances but with the messages they are conveying and understanding."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!